Team Poelstra Fries Kampioen

In de dojo van Sportstad Heerenveen werd zaterdag 20 december weer het FK jeugd-teams gehouden. In de categorieën -10 jaar en -12 jaar. Van Sportschool Poelstra kwamen er 3 teams op de mat, waarvan twee het podium wisten te halen.

Het team -10 jaar bestond uit: -27 kg: Dennis Bakker; -30 kg: Esben Poelstra; -34 kg; Jort Dijckhoff; -38 kg: Duncan v.d. Heide en -42 kg: Annafleur Visser. Bij de jongens -12 jaar bestond Team Poelstra 1 uit: -30 kg: Esben Poelstra; -34 kg: Hidde Kloetstra; -36 kg meisjes: Lisenka Bomas;  -38 kg Rienk Veenstra; -42 kg: Ashwin Smits; +36 kg meisjes: Eva v.d. Kooi en Annafleur Visser en -46 kg: Kevin Swiers. Team Poelstra 2 bestond uit: -30 kg: Sinne van Loenen; -34 kg: Jort Dijckhoff; -36 kg meisjes: Anandi Bomas; -38 kg: Sieger v.d. Wal; -42 kg: Giel Dol en Niels Bouma; +36 kg meisjes Myrthe Dijckhoff en -46 kg Rutger Jan van Marrum.

Bij de teams -12 jaar moesten de beide teams van Poelstra het tegen elkaar opnemen. Het werd geen 7 – 0. Esben, Hidde, Lisenka, Rienk, en Kevin wonnen hun partij, maar Ashwin verloor verrassend van Giel en Eva verloor van Myrthe. Het werd dus 5 – 2.  In de 2e partij moest team Poelstra 1 het opnemen tegen Top Judo Sneek.

Het team van Poelstra was veel te sterk. Het werd uiteindelijk 5 – 2. Zowel Hidde, Lisenka, Ashwin, Eva en Kevin wonnen hun partij. Team 2 verloor helaas van Judo Edwin Steringa met 6 – 1. Alleen Anandi en Myrthe wisten hun partijen te winnen. Team 2 verliest ook van Top Judo Sneek met 5 – 2. Anandi en Myrthe winnen weer. Helaas verliest team 2 ook van Judo Kings met 6 – 1. Anandi wint haar partij. Team Poelstra 2 eindigt hierdoor als 5e van Friesland.

Team 1 heeft de smaak goed te pakken. De derde partij is tegen Judo Kings. Esben weet zijn opponent met 2x waza-ari te verslaan. Helaas verliest Hidde en staat het weer gelijk. Weer komt Poelstra op voorsprong door een overwinning in de golden score door Lisenka Bomas. Rienk verliest en weer staat het gelijk.

Daarna brengt Ashwin Poelstra weer op voorsprong door met een fraaie worp met ippon te winnen. Eva verliest met yuko waardoor het weer gelijk is. In de laatste partij komt het aan op Kevin Swiers. Hij moet Paul van der Weg verslaan om de winst binnen te halen. Na een zinderende partij is het Kevin die met yuko wint en dus de winst veilig stelt. Team 1 moet dan nog 1 partij om de titel te pakken en dan Judo Edwin Steringa verslaan. Esben wint met 2x yuko en waza-ari. Hidde verliest met houdgreep.

Lisenka wint weer haar partij. Helaas verliest Rienk. Ashwin wint met één van de mooiste punten van de dag met heupworp. Helaas verliest Eva. Hierdoor komt het weer op de laatste partij aan. Kevin moet winnen om de titel te pakken. Kevin is ook veel beter, scoort yuko, waza-ari en ippon. Hiermee is het team van Sportschool Poelstra FRIES KAMPIOEN. Een geweldige prestatie.

Team Poelstra -10 jaar zit in de poule bij Judoschool Oord, Judo Edwin Steringa en Judoclub Grou. In de eerste partij tegen Judoschool Oord worden alle partijen door Poelstra gewonnen. 4x ippon en Duncan wint op beslissing. In de 2e partij moesten ze het opnemen tegen Judo Edwin Steringa. Dennis wist zijn partij met 2x yuko en waza-ari te winnen. Esben wint ook met yuko, waardoor er een 2 – 0 voorsprong komt. Helaas verliezen Jort en Duncan waardoor het weer gelijk is. Annafleur komt met yuko achter, scoort yuko terug, maar verliest met houdgreep. Hierdoor verliest team Poelstra met 3 – 2. In de laatste poule wedstrijd moesten ze het opnemen tegen Judoclub Grou. Dennis scoort waza-ari en wint met houdgreep.

Esben wint met yuko, ook door houdgreep. Jort weet met een prachtige worp de 3 – 0 te maken. Helaas verliest Duncan, maar Annafleur maakt er 4 – 1 van door in een spannende partij een waza-ari achterstand om te buigen in een ippon overwinning. In de finale poule moet er nog worden aangetreden tegen FMT budo en Judo Kings. Tegen FMT wordt er met 3 – 2 verloren. Esben en Annafleur  wonnen hun partij. Ook tegen Judo Kings zijn het Esben en Annafleur die hun partij winnen, maar ook deze partij gaat met 3 – 2 verloren.

Als nummer 4 van Friesland, wat een keurige prestatie is voor dit team, krijgen ze ook een bronzen medaille en een fraaie beker.

Poelstra Fries Kampioen

error: Bericht Beveiligd!