Veel activiteiten met de Nacht van de Nacht in het Uytland

In de nacht van 25 oktober op 26 oktober 2014 zijn er in het Uytland veel activiteiten rond de Nacht van de Nacht. Het landelijke initiatief rond de beleving van de duisternis past goed bij Noordwest Fryslân omdat het er nog echt donker is. Voor ieder wat wils: Van verhalenvertellers tot natuurwandelingen, er is voor iedereen wat wils aanstaande zaterdag. De Nacht van de Nacht ontstond tien jaar geleden om aandacht te hebben voor de effecten van licht op de nachtelijke omgeving. Inmiddels haken steeds meer initiatieven aan om de beleving van de duisternis te vieren. In het Uytland zijn dat zaterdag de volgende activiteiten:

Deinum: Natuurwandeling met boswachter in het Schoolplatenmuseum

Franeker:  Nachtelijke openstelling Planetarium en sterren kijken in de tuin

Hallum: Nachtwandeling Waddenkust Kweldercentrum It Noarderleech

Leons:  Nachtwandeling Leonserpolder Staatsbosbeheer

Marrum: Wagenrit Noarderleech en torenbeklimmen Seedykstertoer

Moddergat:  Fakkeltocht en verhalenvertellers Museum Fiskershúske Op de eigen websites is meer informatie te vinden.

Nieuwe website Een dag eerder, op vrijdag 24 oktober 2014, komt er een nieuwe website voor het Uytland online. Via www.uytland.nl kunnen toekomstige bezoekers nog beter in de juiste stemming komen voor een bezoekje aan het plattelandsgebied tussen Harlingen, Leeuwarden en Dokkum.

Meer over het Uytland In het Noordwesten van Friesland ligt het Uytland. Een groots en open landschap van Waddenzee, terpen en dijken. Proef de streekproducten, doe de Elfstedentocht en voel de zilte lucht, met beide voeten op de grond. Helemaal in je element.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!