Veilig Verkeer Nederland zoekt vrijwilligers voor verkeersexamen

VVN neemt het op voor de kwetsbare verkeersdeelnemer en leert hen zich veilig in het verkeer te bewegen d.m.v. o.a. educatie en voorlichting. Dat begint al met kinderen op de basisschool en gaat door tot mensen op oudere leeftijd. De jaarlijkse Verkeersexamens via V.V.N. vinden al plaats vanaf 1947. In de gemeenten Franeker nemen alle basisscholen deel aan deze examens (groep 7 en 8). V.V.N. zoekt voor de verkeersexamens in Franeker (12 en 13 mei a.s.) een aantal vrijwillige controleurs (min 22 jaar).

Deze vrijwilligers zullen tijdens de examens ergens op de route worden ingezet om er op toe te zien of de kandidaten geen fouten maken. De duur van de examens is op ochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur en in de namiddag 13.30 uur tot 15.30 uur.

De kinderen worden alleen gecontroleerd op fouten. Een halfuur voor de examens plaats vinden worden vrijwilligers geïnformeerd betreffende hun takenpakket.
Vrijwilligers zijn verzekerd tegen calamiteiten tijdens de verkeers-examens. (indien vrijwilligers gebruik willen maken van een lunchpakket, graag van te voren aangeven). Eventuele reiskosten worden vergoed.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800. Mailen kan ook: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

error: Bericht Beveiligd!