Verkeersomleidingen vanwege start bouw Saakstra’s Brege

De komende maanden wordt de Saakstra’s Brêge vernieuwd. Deze brug is de laatste in de reeks bruggen die vernieuwd worden binnen het project Franeker Waddenpoort. De werkzaamheden starten vanaf maandag 5 december 2016. Dan wordt begonnen met het omzetten van de verkeersroutes rondom de brug. Dit alles om het verkeer in goede banen te leiden en een veilige verkeers- en woonsituatie te creëren voor alle verkeersdeelnemers en bewoners tijdens de bouwperiode.

Algemene verkeersmaatregelen

De Leeuwarderweg wordt ter hoogte van de Saakstra’s Brêge afgesloten. Verkeer richting centrum wordt omgeleid via de Burgemeester J. Dijkstraweg (rondweg om Franeker). Het parkeerterrein aan de Leeuwarderweg blijft bereikbaar.

Het Oud Kaatsveld wordt ter hoogte van de Oosterpoortsbrug afgesloten. Verkeer richting Tzum / Winsum wordt bij de rotonde Burg. J. Dijkstraweg / Leeuwarderweg omgeleid over de rondweg. Dit gebeurt ook wanneer u vanaf de A31 Franeker binnenkomt. Doorgaand verkeer vanaf Winsum wordt bij de rotonde van de Burgemeester J. Dijkstraweg / Welsrijperweg omgeleid. Fietsers richting Leeuwarderweg / Dronrijp worden vanaf het Oud Kaatsveld omgeleid via de Turfkade en de houten fietsbrug. Fietsers vanaf de Leeuwarderweg richting centrum of Stationsbrug worden nabij de Saakstra’s Brêge in omgekeerde volgorde omgeleid.

Verkeersmaatregelen Bangabuurt

De bewoners van de Bangabuurt moeten rekening houden met de volgende maatregelen: voor een aantal straten in de Bangabuurt wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer geïntroduceerd. Dit wordt gedaan om de verkeersstromen zoveel mogelijk te beperken en gevaarlijke situaties te voorkomen. De Van Ghemmenichstraat, de Osingastraat, de Mr. G. Groen van Prinstererlaan en een deel van de Dr. Jelle Bangastraat wordt éénrichtingsverkeer.

Omrin

Ook moeten de bewoners van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan er rekening mee houden dat de containers van Omrin tijdens de bouwperiode aan de zijde van de groenstrook (waterzijde) dienen te worden geplaatst.

Planning

In week 49 wordt dus begonnen met het aanbrengen van de borden t.b.v. de verkeersomleidingen en -maatregelen. In week 50 gaan de bouwwerkzaamheden daadwerkelijk van start, met een onderbreking in week 52 en week 1 vanwege de Kerstvakantie. De aannemer hervat de werkzaamheden op 9 januari 2017. De brug wordt uiteindelijk opgeleverd voor het nieuwe vaarseizoen; uiterlijk 1 april 2017.

bron, tekst en meer informatie: www.franekeradeel.nl

saakstras-brug

 

error: Bericht Beveiligd!