Voetbalmeiden SC Franeker MB1 ongeslagen kampioen

Afgelopen zaterdag, 30 april, speelden de meiden van SC Franeker MB1 hun voorlaatste wedstrijd. Met een marge van vijf punten op nummer twee, SC Bolsward MB1, zou bij winst het kampioenschap binnen zijn. De omstandigheden waren goed met een zonnetje,een vers gemaaid veld en veel publiek. Daarnaast zorgde DJ Deon Sonnemans muzikaal voor extra sfeer.

Na een officiële opkomst, samen met het arbitrale trio, scheidsrechter Mark Ypma en zijn twee assistenten, Thijs Span en Markus Zijlstra, begon de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen MB1. In het eerste kwartier creëerde SC Franeker meerdere kansen en scoorde één goal, die helaas werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch was het Leeuwarder Zwaluwen, die na 20 minuten de score opende en op 0-1 voorsprong kwam.

Ondanks de spanning raakten de meiden van SC Franeker niet uit evenwicht. Vanaf het middenveld bleef de voorhoede bediend worden en werden er nieuwe kans gecreëerd. Uiteindelijk werd de ban gebroken en werd de gelijkmaker gescoord. Niet veel later werd de tweede goal gescoord en was de stand naar 2-1 getrokken. Voor rust werd ook nog een derde goal gescoord en leek er geen vuiltje meer aan de lucht.

Na de rust werd het overwicht verder omgezet in nog vier treffers, wat de eindstand naar 7-2 bracht. Bij een zeldzame uitbraak van Leeuwarder Zwaluwen scoorde de goede rechtsbuiten nog een mooie tegentreffer.

Tien minuten voor tijd was nog een bijzonder moment met de terugkeer

van Jesler Menger, na ruim vier maanden blessureleed door een botkneuzing. Ook zij werd daarmee op het veld deelgenoot van het kampioensfeest.

Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mark Ypma vlogen de meiden elkaar in de armen. Dansend op de muziek van DJ Deon Sonnemans werd het kampioenschap groots gevierd. Voor alle speelsters en de begeleiding was er een prachtige paradijsbloem, die het behaalde resultaat extra kleur bijzette. Al met al was de wedstrijd en de hele competitie een echte teamprestatie, dankzij een genadeloos afmakende voorhoede, een creatief en af en toe nietsontziend middenveld, een degelijke verdediging en de betrouwbare sluitpost Esther Eppenga.

Hiermee is het eerste doel bereikt voor de meiden. Volgende week volgt de halve finale van de KNVB Beker in en tegen Buitenpost. Dat is het tweede doel van de meiden, het bereiken van de finale. En uiteraard zal dan met de finaledag op 4 juni in Joure alles op alles gezet worden om de Beker mee naar Franeker te nemen. Als derde reizen de meiden op zondag 22 mei af naar Hilversum voor het Nederlands Kampioenschap voor MB junioren. Daar zullen zij zich meten met 15 andere MB teams uit het hele land.

Zo is het tot nu toe voor de meiden van SC Franeker MB1 een prachtig voetbalseizoen. De twee sponsoren van het team, Bankert Techniek & Design en Harm Dijkstra Transport, hebben daarom het team nog in een speciaal NK shirt gehesen. Een korte mouwenshirt, waarop onder het rugnummer de achternaam van iedere speelster prijkt. Genoeg redenen om komende weken alle focus te richten op de nog openstaande doelen.