Volop nachtbeleving in de voetsporen van Eise Eisinga

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober 2016 valt er steeds meer te beleven in Franeker en omgeving. De duisternis is een nieuwe attractie. Ondernemers en organisaties pakken uit met als inspiratiebron het levenswerk van Eise Eisinga: het planetarium.

Duisternis in het Waddengebied
Het noorden van Friesland is nog echt donker  ‘s nachts. Inmiddels krijgen het Lauwersmeergebied en de Boschplaat op Terschelling een internationale status als Dark Sky Park. Kortom: de hier vaak nog zichtbare sterrenhemel met melkweg is verbonden aan de regio. Daarom zetten het Planetarium in Franeker, Stichting Bestemming Noardwest en Franeker Ster van de Elfsteden in om vaker de nacht te vieren. Voor zaterdagavond 29 oktober zijn de activiteiten gebundeld op de website: www.franeker.frl/nacht

Praamvaren, klankschalen, natuurtochten en droogvallen
Verschillende activiteiten zijn in Noordwest Friesland te bezoeken. Dit zijn:

Beleef de Nacht van de Nacht op ’t Wad (Harlingen)
De nacht van Het Kleine Paradijs (Easterein)
De nacht van Arjen Roelofs (Alde Leie)
Nachtwandeling door natuurgebied Leonserpolder (Leons)
Een nachttocht langs de Waddenzeekwelder bij de Seedykstertoer (Marrum)
Nachtelijke openstelling Eise Eisinga Planetarium (Franeker)
Nachtzeilen op het Wad (Harlingen)
Dineren bij kaarslicht (Franeker)
Nachttocht op de kwelder (Hallum)
Nacht van de Nacht in de Aerden Plaats (Oudebildtzijl)

Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 12e keer georganiseerd op zaterdag 29 oktober 2016.

error: Bericht Beveiligd!