Wat moet er in Franekeradeel gebeuren van 2014 tot 2018?

Franeker – De fractie van de PvdA afdeling Franekeradeel nodigt u van harte uit om mee te denken en praten over wat er in de komende vier jaar wel of niet moet gebeuren in onze gemeente. Een werkgroepje heeft een eerste concept verkiezingsprogramma gemaakt, maar voordat dit programma door de leden wordt vastgesteld geven we iedere inwoner van Franekeradeel de gelegenheid om ideeën aan te leveren.

In onze democratie worden beslissingen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau eigenlijk maar door een klein groepje mensen genomen. Namelijk op basis van de mening van leden van politieke partijen. Nu zijn er in Nederland helaas maar weinig mensen lid van een politieke partij. Hebben die dan alleen een mening? Nee natuurlijk niet. Iedere Nederlander, dus ook iedere inwoner van Franekeradeel, heeft een mening over uiteenlopende zaken. Wordt die stem dan niet gehoord? Jawel, maar vaak als het te laat is, als de beslissing al genomen is, of dat de beslissing al in een vergevorderd stadium is. Dat is toch zonde?

“Wordt mijn mening dan serieus genomen?” zult u zeggen. Natuurlijk niet als u niets van u laat horen en ook niet als u die alleen maar aan een collega, buurman of buurvrouw ventileert. Ook ingezonden stukken helpen niet en acties zelden. Uw mening wordt serieus genomen als u een politicus aanspreekt en nog serieuzer als velen diezelfde mening hebben. Echter het allerbeste is om u te laten horen voordat een beslissing wordt genomen.

Die kans krijgt u op maandag 16 september a.s. om 20.00 uur in De Doelen, Breedeplaats te Franeker.

Het concept verkiezingsprogramma staat op www.franekeradeel.pvda.nl Doe mee, denk mee, praat mee.

error: Bericht Beveiligd!