????????????????????????????????????

Winactie ‘Met elkaar, voor elkaar!’

Winactie ‘Met elkaar, voor elkaar!’ levert mooie initiatieven en ontroerende verhalen op.Op 21 juni reikten wethouder Caroline de Pee, samen met Janke Wiersma, teamleider Gebiedsteam Franekeradeel de prijs uit ten behoeve van de winactie. Deze actie was uitgezet tijdens de lancering van de nieuwe website www.gebiedsteamfranekeradeel.nl .

Alle inwoners van Franekeradeel konden meedoen aan de actie. Dit leverde mooie initiatieven op, ontroerende verhalen en verhalen waarin je heel goed kan zien dat er al veel gedaan wordt in het kader ‘Met elkaar, voor elkaar’. Dat was het thema van de actie.

Uit alle inzendingen zijn vier over gebleven. Een winnaar is moeilijk te bepalen op dit gebied. Alle inzendingen zijn uniek en hebben een eigen verhaal. Daarom is ervoor gekozen om deze vier mensen uit te nodigen en via het trekken van een lootje te bepalen wie de grote verwenmand kreeg. De verhalen:

“Een verhaal over een gezin waarbij de vrouw des huizes een hersenbloeding heeft gehad. Plotsklaps zijn man en kinderen mantelzorgers geworden. Zij helpen haar om het leven aan te kunnen. Haar beperkingen hebben grote gevolgen voor hen. Zelf zegt ze: “Hun hulp is voor de buitenwereld onzichtbaar, maar voor mij van onschatbare waarde”.

“Een mooi initiatief komt uit het dorp Tzum. Ouderen zouden graag wat vaker op en neer willen, maar het ontbreekt vaak aan vervoer of er rijdt geen bus. Dat is jammer. Een idee is om bij de bushalte een kastje neer te zetten met zgn. ‘Liftbordjes’. Iemand houdt een liftbordje op, iemand uit het dorp die langsrijdt ziet dat en neemt diegene mee. Zo heeft deze mevrouw die het idee heeft ingediend al meerdere malen iemand meegenomen.”

“Heerlijk eten bij een Syrisch gezin. De mevrouw die deze inzending heeft ingediend stelt iedere vrijdag haar huis open voor iedereen die wil genieten van een heerlijke Syrische maaltijd dat met veel passie wordt gemaakt door een Syrisch gezin dat gevlucht is……..’Met elkaar, voor elkaar!’”

Tot slot het laatste verhaal: ”Als ingezetene van Franeker begin ik met: Heb je me nodig? Ik help je graag. Ik dring me niet op, blijf integer en acht betrouwbaarheid hoog. Soms is het geven van een bloemetje al opbeurend. Maar ook de zorg bij mijn naasten mist niet. Bij een opname van mijn geliefde in het ziekenhuis, vond ik na het ziekenbezoek, een maaltijd voor de deur van mijn huis met een briefje er bij hoe ik het moest opwarmen. Voor mij betekent ‘Met elkaar, voor elkaar’: Sta in voor elkaar. Behandel iedereen zoals je zelf ook behandeld wil worden!” 

Na het trekken van het lootje is uiteindelijk de grote verwenmand naar het gezin gegaan waarvan de vrouw een hersenbloeding heeft gehad (het eerste verhaal). De overige winnaars, want dat zijn het natuurlijk ook, hebben een mooie bos bloemen gekregen.

Ieder mens wil graag zijn leven zelfstandig inrichten en leiden. Bij de meesten lukt dit  maar soms komt er dan toch een vraag die u niet zelf kunt oplossen. In Friesland is het meestal al goed gebruik de familie of buren te vragen om te helpen. Bij sommige vragen op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden, werk & inkomen lukt dat niet en moet er een professional ingeschakeld worden. Hiervoor kan iedereen terecht bij het Gebiedsteam Franekeradeel. Samenwerking is het sleutelwoord!

error: Bericht Beveiligd!