WION – Maatschappelijke begeleiding

De gemeenten Harlingen en Franekeradeel hebben jaarlijks een huisvestings-taakstelling voor asielmigranten, mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en Nederland mogen blijven. Vrijwilligers begeleiden vanuit “MFC Het Vierkant” in Harlingen en De Skûle Welzijn in Franeker oud- en nieuwkomers, asielmigranten, bij het wegwijs maken in de lokale gemeenschap en Nederlandse samenleving, gericht op zelfstandig functioneren.

Door middel van de maatschappelijke begeleiding wordt de asielgerechtigde wegwijs gemaakt in de gemeente.

Werkzaamheden van een maatschappelijke begeleider: de maatschappelijk begeleider is het eerste contact van de vluchteling in zijn/haar nieuwe woonplaats en speelt een belangrijke rol in het inburgeringsproces. Bij huisvesting in de gemeente wordt er een checklist afgehandeld, hierop staan de eerste belangrijke zaken die moeten worden geregeld. (Zoals uitkering, toeslagen, aanmelden nutsbedrijven etc.) Daarnaast informatie geven over de Nederlandse gebruiken, wet en regelgeving, etc. en intermediair zijn tussen vluchteling en instanties. Helpen met het opbouwen van een sociaal netwerk. Signaleren van problemen en leren deze zelf op te lossen. Eventueel doorverwijzen naar een andere instantie.
”Het Vierkant” en De Skûle Welzijn zijn op dit moment op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers die behulpzaam willen zijn bij deze maatschappelijke begeleiding. De vrijwilligers ontvangen ondersteuning en begeleiding, eventuele onkosten worden vergoed.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van de Skûle Welzijn, Godsacker 35 in Franeker. Tel: 0517-397800. mailen kan ook: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!