Zondag: De leukste, drukste en gezelligste kerstmarkt in Franeker

De kerstmarkt in Franeker! Op 11 december is het weer zover! De leukste, drukste en gezelligste kerstmarkt van het jaar vindt dan plaats in de binnenstad van Franeker. De kerstmarkt bestaat uit vele kramen met kerstproducten, zelfgemaakte artikelen, decoratie en natuurlijk het lekkerste eten.

Met elkaar zorgt dit voor de ware kerstbeleving. Zoals elk jaar vindt de kerstmarkt plaats in de gehele stad. Zo kunt u door de hele stad langs de verschillende kramen lopen om te kijken wat er allemaal te koop is. Naast de kramen zijn er ook diverse activiteiten in de stad.

Ga bijvoorbeeld op de foto met de Kerstman of koop een echte kersttrui bij de vele winkels die hun deuren deze zondag openen. Tevens zijn er diverse koren in de stad te vinden en zal de kerst-DJ allemaal verschillende kersthits ten gehore brengen onder de grote kerstboom bij de Martinikerk.

De kerstmarkt begint om 12.30 uur en duurt tot 17.30 uur!

Vooruitblik naar Kryst in Frjentsjer 2017

De activiteiten en feestdagen in 2016 zijn nog maar net begonnen, maar als organisatie zijn we al bezig met het plannen van de activiteiten voor 2017. Kryst in Frjentsjer heeft een aantal vaste activiteiten die we elk jaar in een bepaalde vorm laten terugkomen. Hoofdpijlers zijn het ontsteken van de kerstboom, het kerstdorp, de kerstmarkt en de levende etalages.

In 2017 willen we het ontsteken van de boom of de kerstmarkt koppelen aan een nieuwe activiteit, een soort van parade met en voor alle inwoners van Franekeradeel. Hierbij denken we aan een soort van optocht van mensen en kleine versierde wagens. Scholen, bedrijven, buurt- en dorpsverenigingen of individuele personen kunnen hieraan deelnemen.

Heeft u interesse in deze kersparade? Mail dan naar kerstfraneker@hotmail.com. Als organisatie van Kryst in Frjentsjer staan wij natuurlijk open voor ideeën. Heeft u een goed idee of wilt u een bijdrage leveren aan onze organisatie mail dan ook naar kerstfraneker@hotmail.com.

Organisatie

Wij als organisatie zijn trots op Kryst in Frjentsjer. Zonder alle hulp die wij hierbij krijgen is het organiseren van dit evenement niet mogelijk. Ook de sponsoring van activiteiten, ondersteuning van de gemeente Franekeradeel en medewerking van hulpverleningsdiensten zijn onmisbaar bij dit evenement.

Hartelijk dank voor alle steun in welke vorm dan ook! Lijkt het jou leuk om te helpen bij het organiseren van dit evenement? Mail dan naar kerstfraneker@hotmail.com.

error: Bericht Beveiligd!