Constantia na het succesvol optreden bij de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) 2022.

Tweede divisie fanfare Constantia Menaam organiseert op zaterdag 10 december een ‘Reis door de Tijd’-concert en reünie in theater De Koornbeurs te Franeker.

Fanfare Constantia bestaat inmiddels al 127 jaar. De viering van het 125-jarig jubileum in 2020 kon helaas niet doorgaan vanwege corona. Onder de oud-leden leeft echter de behoefte alsnog bij elkaar te komen in de vorm van een reünie. Constantia besloot dit najaar alsnog een mooie reüniedag te organiseren. Zo’n 35 oud-leden zullen welkom geheten worden bij de reünie en hiervan zullen er 20 meespelen met het concert, samen met de huidige leden. Van deze 20 meespelende oud-leden zijn er ook een aantal die voor het eerst in jaren weer een instrument zullen gaan bespelen.

Het concert ‘s avonds in De Koornbeurs te Franeker is toegankelijk voor iedereen! Want wat is er leuker dan spelen in een volle zaal? Het thema van het concert is ‘Reis door de tijd’. Het eerste muziekstuk dat de fanfare speelt, de mars King Cotton, is gecomponeerd in het jaar waarin Constantia is opgericht, 1895. Het programma zal vervolgd worden met herkenbare stukken uit verschillende decennia, vanaf het oprichtingsjaar tot nu.

Het concert begint om 19.30 uur, een toegangskaartje kost €5,00. De kaartverkoop is aan de kassa, er is geen voorverkoop. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot een gezellige nazit met live muziek van Gerrit Poortinga, cover-muzikant uit Dronrijp. Alles met elkaar een gevarieerde avond. Constantia heet iedereen van harte welkom op 10 december.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!