Detsje Holtrop 15 jaar Zorgbureau Stabiel

“De zorgwereld is een stuk formeler geworden”

Detsje Holtrop van Zorgbureau Stabiel uit Franeker vierde maandag 20 maart het 15-jarig bestaan in Poort van Franeker. Net als vijf jaar geleden met gezin, collega’s, maar vooral met haar doelgroep, klanten van de zorgaanbieder.

Zorgbureau Stabiel is een kleinschalige zorgondernemer. De organisatie is opgericht in 2008. Na een jarenlang dienstverband binnen de gehandicaptenzorg en later als consulent Wmo koos zij ervoor haar bakens te verzetten. Het voor zichzelf beginnen had vooreerst als doel om achter het bureau weg te komen en zodoende dichter bij de mens, en in de maatschappij, hulp te kunnen verlenen. Na 15 jaar weet ze dat een eigen praktijk ook veel administratief werk met zich meebrengt. Detsje Holtrop: “De zorgwereld is in de afgelopen jaren een stuk formeler geworden. Er zijn zowel regels bijgekomen als verdwenen, maar het blijft een wereld vol regeltjes en papierwerk. Kleinschalig kunnen zijn is waardevol, maar vraagt in deze tijd om heel veel voorwaarden.”

Fijn is vooral de fantastische samenwerkingen met zzp’ers en andere zorgaanbieders. Zonder hen had ze gewoonweg niet langdurige zorg kunnen aanbieden. Maar ook kortdurende zorg wordt door haar bedrijf geboden. Deze gaat vaak via gemeenten, waarmee Detsje meedoet in de aanbestedingen. Cliënten van Zorgbureau Stabiel kunnen altijd op Detsje rekenen. Dat bleek ook uit het gedicht dat door Annemarie Brouwer werd voorgedragen. Naast de persoonlijke aandacht die Detsje geeft, gaat ze zich in de komende tijd ook richten op het naar buiten brengen van een onlineprogramma. Dat programma is speciaal voor de doelgroep HSP, mensen met een hoogsensitiviteit. Zij lopen vast in een samenleving die minder ruimte heeft voor andersoortige gevoeligheid. “En ook dat zijn kortdurende trajecten, met een specialiteit die bij mij past.”

De muzikale begeleiding was in handen van zanger en gitarist Tjeerd Abma. Hij speelde niet alleen covers, maar ook eigen nummers. Zijn songs weten inmiddels als singles door het hele land de weg naar de radio te vinden. Hierdoor werd het ook vooral een feestelijk samenzijn voor de aanwezigen.

Foto’s Gea Iedema- Zondervan

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!