23 jan. :Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker

Tafeltennistoppers strijden om Friese titels 

Franeker, 16 januari 2016 – Tafeltennisclub FTTC organiseert samen met tafeltennisbond NTTB Noord op zaterdag 23 januari 2016 de Friese kampioenschappen tafeltennis voor jeugd en senioren. In sporthal De Trije in Franeker binden 185 Friese tafeltennissers de strijd aan. Om 08.45 uur verricht sportwethouder Thiadrik Twerda samen met een jeugdlid van FTTC de officiële opening. ‘s Ochtends staat het dubbelspel op het programma, de enkelspelfinales in

de hoogste licentieklassen zijn gepland rond 17.00 uur.

Eredivisiespelers Wils en Meijer favoriet

Algemeen Fries herenkampioen Henk Jan Wils (FTTC) zal in Franeker zijn enkelspeltitel

verdedigen. De belangrijkste uitdager van de nummer 110 van de Nederlandse ranglijst lijkt vijfvoudig kampioen Arnoud Meijer (TTV Dokkum), die zeventig plekken hoger op die ranglijst staat en komend seizoen samen met Wils voor Klimaatgroep Stars uitkomt in de landelijke eredivisie. Ook Jan de Haan, Arnold Terpstra en Frans van den Berg (allen FTTC) grossieren in Friese titels. Debutant Bram Parlevliet (FTTC) completeert het topsextet. Bij de dames verdedigt Tamar Kooistra (Bergum) haar titel. Zij neemt het daarin onder anderen op tegen voormalig eredivisiespeelster Leandra Bos-Grijpma (FTTC), die haar comeback maakt.

FTTC verdedigt verenigingsbeker

Organisator FTTC is opnieuw hofleverancier van de FK. De Franeker houder van de

verenigingsbeker (prijs voor de meest succesvolle tafeltennisclub van Friesland) spant met ruim dertig deelnemers de kroon. Voorzitter Rienk Groothoff is niet helemaal tevreden over de animo voor de FK: “De trend is dat het aantal deelnemende senioren stabiel blijft. Zorgwekkend is de neergang bij de jeugd. Ten opzichte van vorig jaar, toen de FK ook in Franeker plaatsvonden, is het aantal jeugdtafeltennissers dat uitkomt op de FK met 25% gedaald. Positief is dat diverse Friese tafeltennisverenigingen inmiddels inzien dat jeugdleden niet meer vanzelf komen aanwaaien en dat er werk aan de winkel is om het tij te keren. FTTC organiseert de FK ook in 2017, 2018 en 2019. In de loop van die jaren hopen we geleidelijk aan weer meer jeugdtafeltennissers op de FK te mogen verwelkomen.”

Poster FK 2016

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!