Wolter Haanstra kampioen biljarten

Afgelopen weekend zijn de algehele Franeker biljart Kampioenschappen  2016 in Stadscafé de Notaris gespeeld. Alle winnaars van elke klasse streden om de titel best of the best! Wolter Haanstra is kampioen geworden.

De 8 finalisten waren:

  • 6e klas Emiel Visser
  • 5e klas Durk Terpstra
  • 4e klas Yke Rodenhuis
  • 3e klas Stephan Kleefstra
  • 2e klas Theun van der Molen
  • 1e klas Wolter Haanstra
  • Hoofd/ extra klasse Theo Huitema
  • Kaderklasse Sipke Visser.

Yke is geëindigd op de achtste plaats. Yke was 2e in de finale vierde klas, de winnaar Harke Wolbers kon door een blessure niet meedoen. Yke een hele enthousiaste speler heeft zich goed staande weten te houden in deze finale en had een mooi gemiddelde van 1.46 en een hoogste serie van 8

Durk Terpstra die normaal gesproken voor veel opschudding kan zorgen zat dit weekend niet lekker in de wedstrijd en dit resulteerde in een zevende plaats voor hem. Zesde werd Theun, een natuurtalent die alleen de keu tevoorschijn haalt bij een finale. Helaas kwam zijn mooie spel dit weekend niet helemaal uit de verf. Zondag heeft hij zich echter goed weten te herstellen.

Theo een hoofdklasser werd vijfde, een hele goede technische speler. Als je hem ziet spelen lijkt biljarten ineens zo gemakkelijk.Prachtig en heel geconcentreerd spel laten zien

Hoogste serie van 66 voor Theo maar geen fles Berenburg deze was voor Emiel, hij had een hoogste serie van 13 en in zijn klasse is dit hoger in gemiddelde. Vierde werd Stephan,mooie technische speler die eigenlijk alle ballen wel kan maken. Zaterdag was er nog van alles mogelijk ,iedereen kon nog winnaar worden en Stephan heeft er alles aan gedaan om zondag ook weer fris aan de start te verschijnen. Desondanks geen top 3 plek voor hem maar hier gaat hij zeker voor strijden volgend jaar. Emiel is derde geworden , hij heeft fantastisch gespeeld dit weekend en is zelfs gepromoveerd naar de vijfde klas. Sipke de enige kaderspeler moest het opnemen tegen allemaal Libre spelers en dit was een geweldige uitdaging voor hem. Prachtige speler die goed nadenkt voor hij gaat stoten en de meest moeilijke ballen dan maakt. Een hoogste serie van maar liefst 72.

Wolter die in de kampioenschappen derde werd maar doordat de nummer 1 en 2 niet konden mocht hij deelnemen aan de finale en hij is er vandoor gegaan met de titel best of the best. Een geweldige prestatie en zoals Cruiff het zou kunnen zeggen zei hij : zonder de andere finalisten kon ik deze titel niet winnen.

Speciale dank ging uit naar Cornelis en Skabuur voor de arbitrage. Al met al een heel geslaagd toernooi

Informatie en opgave over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

biljart biljart2

error: Bericht Beveiligd!