60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Politiek-van Berkum

Foto gemaakt door Joachim de Ruijter

Het echtpaar Harm (88) en Liesbeth (82) Politiek-van Berkum vierde op 3 november haar 60-jarig huwelijksjubileum. Wethouder Nel Haarsma bracht de felicitaties, trouwakte en een bos bloemen bij hun langs namens de gemeente.

Op 3 november 1961 is het echtpaar getrouwd in Mantgum met de kerkelijke inzegening in Wieuwerd. Op de trouwdag was het slecht weer, waardoor de trouwauto er vanaf de boerderij niet meer uitzag en de chauffeur voorstelde om deze met emmers water uit de sloot nog schoon te maken voor ze bij het stadhuis arriveerden.

Het echtpaar kreeg vier kinderen, drie dochters en een zoon. De zoon is helaas overleden op 27-jarige leeftijd. Er zijn negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen, waarvan de zesde inmiddels op komst is.

Harm is zijn hele leven boer geweest in Tzum en heeft diverse nevenfuncties gehad waaronder in het bestuur van de toenmalige Friesland Bank, waterschap, kerkbestuur en schoolbestuur. Liesbeth heeft haar werkzame leven altijd achter haar man gestaan en zich ontfermd over de kinderen.

In 2000 hebben ze de boerderij verkocht en zijn ze verhuisd naar de Tzummerweg in Franeker waar ze nog steeds een aantal schapen hebben.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!