Kom naar 62ste Sinterklaassprookje Franeker

Franeker – Dit jaar, wordt alweer voor de 62ste keer het sinterklaassprookje opgevoerd in de Koornbeurs te Franeker. Titel: “De Dappere Dreiner” Momenteel zijn de vrijwilligers druk aan het oefenen en dat doen ze twee keer per week, en wel op maandag- en woensdagavond in de Bolder. Achter de schermen zijn de mannen van de bouwploeg druk bezig met het maken van het ongetwijfelt mooie decor, wordt de kleding zelf genaaid en zijn de schminksters zich aan het voorbereiden.

Het verhaal:

Nattanië is een klein landje, dat 10 kilometer onder de zeespiegel ligt. In dit landje wonen de waterdreiners. Dank zij de “derrie” blijven de waterdreiners er altijd gezond en worden ze nooit oud. Op een kwade dag blijkt echter dat de kwaaie, tweekoppige zeegriffioen de derrie heeft gestolen. Wie zou er dapper genoeg zijn om de derrie weer terug te halen? Niemand durft,  behalve de nar en de troubadour. Maar de koningin vindt hen niet geschikt voor zo’n gevaarlijke tocht. Daarom vermommen zij zich als de Dappere Dreiner en zijn paard. Zij hopen zo de beloning in de wacht te slepen.
De nar hoopt dan, als rijk man, de prinses ten huwelijk te kunnen vragen. (En ook de prinses is eigenlijk al hopeloos verliefd op de nar.)
Zullen de nar en de troubadour erin slagen om de derrie terug te halen?

Regie:                Willem van Calsbeek
Souffleuse:         Ester Jansen

Al met al zullen zo’n 1800 basisschool leerlingen uit de gemeente Franekeradeel op 29 en 30 november en op 1 december de Koornbeurs bezoeken.
Op vrijdagavond 2 december is de laatste voorstelling, aanvang 20.15 uur voor overige belangstellenden.

Kijk ook eens op de website www.sinterklaassprookjefraneker.nl

 

 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!