7000,- euro voor Namaste van Bram en Rinnie

 

De Agrarische Dagen van dit jaar hebben voor Bram en Rinnie de Groot van de Stichting Namaste een mooi staartje gekregen. De Rotary Club Franeker voerde voor en tijdens de AD actie voor Namaste, door de verkoop van orchideeën en droge worsten, en met behulp van het jaarlijkse draaiend rad bij de Breede Plaats.

Dat heeft het prachtige bedrag van € 7000,00 opgeleverd. Project Namaste heeft inmiddels in Franeker een grote bekendheid gekregen. Bram en Rinnie de Groot reizen een aantal keren per jaar (op eigen kosten) naar het Verre Oosten om daar kinderen met schisis (wat we vroeger een hazelip noemden) te kunnen laten opereren en zo een nieuwe toekomst te geven. Rotary Franeker adopteerde voor dit jaar dit mooie project. Veel leden van de club wisten in hun eigen netwerk grote aantallen worsten en planten te verkopen.

Ook werd actie gevoerd in de hal van Albert Heijn. Tijdens de Agrarische Dagen werden opnieuw orchideeën en worsten verkocht. Leden van de Duitse zusterclub uit Wildeshausen droegen tijdens de AD eveneens een steentje bij. Met de opbrengst van het jaarlijkse draaiend rad erbij kwam het mooie bedrag uit de bus. Aan de verkoop van de orchideeën was tevens en fotowedstrijd verbonden.

Kopers konden een zo origineel mogelijke foto met daarop de gekochte orchidee opsturen naar Foto Hommema. Prijswinnaar van deze wedstrijd was Merel Braaksma-Mulder. Haar prijs is een grote afdruk op canvas van haar winnende foto.

Cheque Namaste

error: Bericht Beveiligd!