Afgelopen zaterdag heeft Chr. Muziekvereniging Advendo haar nieuwe uniform gepresenteerd. De nieuwe outfit werd onthuld tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert in de Koornbeurs. Oud-voorzitter Jacques Elkerbout toonde de eerdere uniformen uit de verenigingsgeschiedenis. Vervolgens ging het podiumdoek open waarna het volledige orkest in het nieuwe uniform een spetterend concert verzorgde onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra.

De bij velen bekende rode buitenuniformen zijn inmiddels bijna 35 jaar en oud en de zwarte binnenuniformen zijn zelfs ouder dan 40 jaar. Het was dus ook wel tijd voor een nieuwe outfit. De nieuwe uniformen zijn donkerblauw gecombineerd met gele accenten. Deze kleurencombinatie is gebaseerd op de Franeker-kleuren. Dit idee is ontstaan vanuit een speciale uniformcommissie in samenwerking met Tjerk Lodewijks en Joop Zijlstra. Het nieuwe uniform is geschikt voor zowel de optredens binnen als buiten. Voor koudere dagen beschikt het orkest over een softshell jack met het logo van de vereniging.

Om het geld voor deze nieuwe uniformen bij elkaar te krijgen zijn veel acties gehouden. Daarnaast heeft een aantal Franeker-ondernemers een bijdrage geleverd om de nieuwe uniformen mogelijk te maken. Dit zijn: Zijlstra Beroepskleding, Bouwbedrijf Haarsma, Autobedrijf C.K. Alkema, Jelsma Koelma notarissen, Hema, Klaas Banga Brillen, Helma Voetverzorging, Moai Tandzorg, Huthamaki, Grand Café de Doelen en Folkertsma Financiële Diensten.

De foto is gemaakt door Guido Hibma

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!