Buurtvereniging Arkens is een actie gestart om geld in te zamelen voor groot onderhoud (nieuwe accu, pads en software update) aan de buurt AED. Via het platform BuurtAED.nl van de Nederlandse Hartstichting kunnen buurtbewoners geld doneren om zo samen de levensreddende AED te onderhouden in de buurt! Het is van levensbelang, voor u en de AED! De actie vind je hier. 

Initiatiefnemer van deze actie Richard Groeneveld: Normaal helpt een AED u in een levensbedreigende situatie, nu heeft de AED u hulp nodig i.v.m. onderhoud voor de komende 5 jaar. Uw steun is hiervoor nodig iedere euro telt bedankt. 

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is. 

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 25.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland meer dan 20.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er bijna 15.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

 Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!