Alex Grendel wint RegioBank Franeker Open 2015

Afgelopen week werd het RegioBank Franeker Open gespeeld op de tennisbanen van de Franeker Tennis Club. Met 160 deelnemers werden van maandag t/m zondag ruim 200 tenniswedstrijden gespeeld. In de hoogste klasse bij de heren (HE3) ging Alex Grendel er met de hoofdprijs vandoor. Zijn tegenstander Hidde IJdema had een succesvolle pouleronde achter de rug van waaruit hij doorging naar de halve finales. Hier kwam hij Jetse Jongsma tegen die hij met 6-2 en 6-0 versloeg.

In de finale was Alex Grendel op zijn beurt sterker dan Hidde. Hij versloeg Hidde met 7-5 6-0.

Het RegioBank Franeker Open werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en was een groot succes afgaand op de reacties van spelers en publiek. “Ons streven is om dit tennistoernooi  jaarlijks te organiseren en uit te laten groeien tot één van de grootste tennistoernooien van Noord Nederland”, aldus Jan Harold Warrink, toernooileider van  het Franeker Open en daarnaast voorzitter van de Franeker Tennis Club. “Met hulp van vele vrijwilligers en sponsoren hebben we de eerste stappen daartoe gezet”.

Het RegioBank Franeker Open draagt de naam van de hoofdsponsor RegioBank Hiemstra Financiële Diensten uit Franeker. “Tennis is een actieve sport waar veel mensen aan deelnemen. De Franeker Tennis Club is één van de grootste verenigingen van Friesland en staat midden in de gemeenschap. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan initiatieven voor sportieve activiteiten in de omgeving waarin wij zelf ook actief zijn. Het Franeker Open is daar een mooi voorbeeld van”,  aldus Alex Loots van Hiemstra Financiële Diensten.

Andere sponsoren van het Franeker Open waren:

Bouwbedrijf Haarsma en de Bruin, Visser Afvalverwerking, Lodewijk Mode voor Mannen, Punt NL Groep, Petra Lodewijk Mode, Slagerij Emiel Terpstra, De Stadsherberg, Tennisschool Van der Lecq en Hilwerda, De Doelen, Van der Sluis – Van der Zee en Kalmijn Advocaten, SayWad.

Voor alle uitslagen en foto’s van het Franeker Open kunt u kijken op www.franekeropen.nl

FranekerOpen Alex Loots Winnaars Franeker Open

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!