In het hart van Franeker staat een lokale onderneming die al 170 jaar een vertrouwde naam is in de gemeenschap: Ambachtelijke Slagerij Terpstra. Deze familiezaak, opgericht in 1853, viert dit jaar een mijlpaal in de geschiedenis van ambachtelijk vakmanschap en traditie. Het 170-jarig jubileum van Slagerij Terpstra markeert niet alleen een indrukwekkende prestatie, maar ook de voortzetting van een smaakvolle traditie die van generatie op generatie is doorgegeven.

Terpstra’s slagerij begon als een bescheiden bedrijf, gevestigd aan het Oostvliet 65 in Franeker. Sijbe Pieters Terpstra, de oprichter van de slagerij, vestigde zich hier na een carrière als herbergier. In de loop der jaren verhuisde de slagerij naar verschillende locaties in de stad, voordat het in 1936 definitief zijn thuis vond aan de Dijkstraat 63, waar het vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

 

Wat begon als een kleine slagerij is in de loop der tijd uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf dat bekend staat om zijn uitstekende vleesproducten en klantenservice. De slagerij is een begrip geworden in Franeker en omgeving, waar klanten graag terugkeren voor de versheid, kwaliteit en smaak van het ambachtelijke assortiment en uiteraard voor het sociale praatje.

 

Het succes van Slagerij Terpstra kan worden toegeschreven aan de toewijding en passie van elke generatie die het bedrijf heeft gehad. De familie Terpstra heeft altijd vastgehouden aan de traditionele slagerswaarden en heeft de recepten en technieken van vader op zoon doorgegeven. De droge worst (nog steeds turfgerookt), leverworst, kookworst, grillworst en zeeuws spek, die nog altijd volgens oude traditie worden gemaakt, zijn enkele van de specialiteiten die de slagerij beroemd hebben gemaakt in de regio.

 

Na 170 jaar blijft Slagerij Terpstra innoveren en inspelen op de behoeften van de moderne klant, zonder concessies te doen aan de kwaliteit waar het bedrijf om bekend staat. De slagerij biedt ook een breed scala aan huisgemaakte vleeswaren, salades en maaltijdopties, die met dezelfde liefde en vakmanschap worden bereid als hun traditionele producten.

 

Jos Terpstra, vertegenwoordiger van de zesde generatie, zegt: “Het is een voorrecht om het stokje over te nemen van mijn voorgangers en deel uit te maken van een bedrijf met zo’n rijke geschiedenis. We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze gewaardeerde klanten, en we blijven ons inzetten om hen te voorzien van de beste producten en service.”

 

Slagerij Terpstra blijft een hoeksteen van de Franeker gemeenschap en een symbool van ambachtelijk vakmanschap. Met hun 170-jarig jubileum viert de slagerij niet alleen haar eigen succes, maar ook het belang van lokale bedrijven die de gemeenschap verrijken en de smaak van traditie doorgeven aan toekomstige generaties.

 

Om dit bijzondere jubileum te vieren, heeft Slagerij Terpstra in de maand juni een paar speciale jubileum-acties opgezet.

 

Win elke week een waardebon :

Bij een besteding van €15,- maakt u wekelijks kans op een waardebon van €50,- Op de verjaardag van de slagerij zelf maakt u kans op een waardebon van €75,- Meedoen is eenvoudig: vul uw naam en telefoonnummer in op de kassabon in de winkel en stop de bon in de jubileum bus. Elke week wordt er een winnaar bekendgemaakt.

 

Social media actie:

Elke donderdag plaatsen we een nieuwe jubileum foto op onze Facebook en Instagram. We nodigen jullie uit om de foto te liken, te delen en iemand te taggen die volgens jou een waardebon van €20,- verdient.

 

Spaar een gratis jubileum blik met droge worst:

Bij een besteding van €10,- ontvangt u een stempel. Als u alle 6 stempels heeft verzameld, krijgt u een uniek jubileum blik van slagerij Terpstra gevuld met Fryske Ambachtelijke Droge Worst.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!