Ambassadeur Roelof Lousma plakt stickers ‘Wij doen mee!’

De SamenLoop voor Hoop Franeker 2015 begint aardig te rijpen. In de aanloop naar het laatste weekend van juni maken stad en omstreken zich op voor de beroemde wandelestafette die symbool staat voor de strijd tegen kanker. Een flink aantal sponsoren heeft zich al gemeld om op een of andere manier bij te dragen aan dit evenement en dat mag men weten ook, zo vindt de organisatie.

Het is om die reden dat bekende Fries en Franeker SamenLoop voor Hoop ambassadeur Roelof Lousma zaterdagmiddag 21 maart op pad ging om een aantal stickers te plakken. Niet zomaar een sticker, maar een herkenbaar etiket met ‘Wij doen mee’; onder aanvoering van Bert Bloemsma in zijn kielzog een afvaardiging van de organisatie.

Straat van Hoop

Het spits wordt afgebeten bij Bloemen- en cadeaushop Welgeschikt aan het Leeuwarderend, enthousiaste sponsor van het eerste uur. Welgeschikt is een van de verkooppunten en inleverpunten van de zakken voor de kaarsenceremonie. Buurman De Korenaar doet ook mee. Voor Koningsdag toveren de winkeliers het Leeuwarderend om tot Straat van Hoop met gezellige kramen en dito spelletjes. De Straat van Hoop staat ook open voor actievoerende teams. Zo schuiven bijvoorbeeld de Soulsisters aan, die voor het goede doel hun zolders gaan uitruimen. Er is nog plaats voor 5 a 6 kramen, waarschuwt Heidi Rispenstimmers van Welgeschikt. Wie mee wil doen moet zich dus snel melden bij een van de twee winkels in  het bedrijvige straatje.

Saamhorig op pad

De reis voert verder langs Kamsma schoenen. Winkelman Bonnie broedt nog op ludieke acties waarmee de SamenLoop voor Hoop gebaat is, maar met wandelen als bindende factor moet dat niet moeilijk zijn. Het is nog te vroeg voor een pitstop als het gezelschap bij café De Doelen aanklopt. Het blijft bij het plakken van een sticker. De organisatie staat bij De Doelen overigens wel een gezellige, gesponsorde avond te wachten. Een avond met een missie: elkaar beter leren kennen en de antennes eendrachtig richten op dat laatste weekend van juni. Met andere horecabedrijven is De Doelen tijdens de SamenLoop voor Hoop te vinden op het speciaal voor de gelegenheid in te richten horecaplein.

Symbool van licht

Intussen banen Roelof en zijn volgers zich een weg door het winkelend publiek om via Poiesz te eindigen bij Ythúske De Bikker, sponsor van kaarsenzakken. Een simpel product, dat bij de SamenLoop voor Hoop ineens transformeert tot drager van een symbool van licht en aandacht voor iedereen die weet heeft van wat kanker met je doet.

Goed voorbeeld doet goed volgen. De organisatie wenst Franeker en omstreken nog heel veel stickers toe. En dat moet lukken. Immers, als er één sponsor over de dam is … Meer informatie vindt u op www.samenloopvoorhoop.nl/franeker.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!