‘AMS cultureel festival’ *foto’s*

CSG Anna Maria van Schurman liet de onderbouw proeven aan cultuur op het AMS cultureel festival. In het teken van Kulturele Haadstêd 2018 gaan ze samen: kijken, doen, beleven en verwonderen.

Vrijdag 23 februari organiseerde CSG Anna Maria van Schurman in Franeker het ‘AMS cultureel festival’. Alle onderbouw leerlingen lieten zich onderdompelen in de culturele soep die hen wordt opgediend tijdens het festival. Een theatervoorstelling, verschillende workshops en een heuse foodtruck waren onderdeel van het programma. Ze probeerde een brug te slaan tussen het aanschouwen en het zelf deelnemen aan cultuur. Met elkaar, als mienskip, kijken, doen, bewonderen en verwonderen.

 

Aanleiding

Leerlingen actief laten deelnemen aan culturele activiteiten stond centraal op het festival maar is ook een pijler van ons onderwijs. Kunst/ cultuuronderwijs is een prachtige manier om leerlingen zich bewust te laten worden van hun eigen kunnen en dat van een ander. Dingen durven die je niet voor mogelijk had gehouden.. Ervaren dat je kunt uitblinken en dat je dit in je opleiding kunt gebruiken. Jezelf presenteren wordt op deze manier minder eng en zelfs leuk. In het jaar van Kulturele Haadstêd zetten we dit alles breed in het licht door het AMS cultureel festival te organiseren.

Wij keken even mee

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!