AMS in kunst- en techniekwedstrijd

Franeker – Csg. Anna Maria van Schurman in Franeker doet mee aan Artcadia, de landelijke techniek- en kunstwedstrijd ‘Artcadia, Imagine your future’. Alles draait om een fictieve toekomststad waar zich vraagstukken voordoen op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen.

De wedstrijd is georganiseerd door advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS, de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM), Océ, de kunstenaar Jean-Paul Marsman en Holland Art Gallery om jongeren van middelbare scholen te laten ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.

Artcadia is een landelijk techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor de fictieve toekomststad Artcadia.

De winnende school reist met tien leerlingen en twee docenten enkele dagen naar New York in de Verenigde Staten, waar ze ook een aantal projecten van ARCADIS bezoeken.

Elke school kan maximaal vier werkstukken indienen. Er gaan twaalf projecten door naar de finale. De inzendingen komen binnen in de vorm van een maquette, een schilderij, of een andere creatief werkstuk. De twaalf finalisten werken hun projecten vervolgens verder uit en geven tijdens de feestelijke finale medio april een presentatie. De werkstukken worden tot 21 december tentoongesteld in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en het Museon in Den Haag.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!