Arme Kant van Fryslân zoekt vrijwilligers

Franeker – Vanuit De Skûle Welzijn is de werkgroep JILDPINE ingesteld om mensen met een klein inkomen waar mogelijk te ondersteunen. Dit om te voorkomen dat zij in een maatschappelijk isolement terecht komen of blijven. Om mensen te informeren over de inkomensregelingen heeft de werkgroep Jildpine een Kanskaart gemaakt.

De Kanskaart is een overzicht van de belangrijkste regelingen en informatie over advies en hulp.

Inmiddels hebben de bewoners van de Kaatsersbuurt in Franeker een Kanskaart ontvangen met begeleidende brief waarbij zij op de hoogte gesteld zijn van extra mogelijkheden om een gering inkomen aan te zuiveren.

In de tweede helft van september komen vrijwilligers bij mensen langs (d.m.v. huisbezoek) met de vraag of zij verwachten in aanmerking te komen voor een inkomensondersteunende regeling of nadere informatie wensen.

De Arme Kant van Fryslân kan de inzet gebruiken van nog een aantal vrijwilligers die het leuk vinden mensen te informeren over deze regelingen en mogelijkheden. Vrijwilligers worden vooraf geschoold en gaan zoveel mogelijk met z’n tweeën op huisbezoek.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Arme Kant van Fryslân, contactpersoon: Barbara Snabilié, 058 – 212 17 00, info@armekantfryslan.nl , www.armekantfryslan.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!