Asbest afleveren kan niet zonder meldingsformulier!

Franeker – Met ingang van 1 januari 2012 gaat het beleid voor het aanleveren van asbest bij de Milieustraat veranderen. In 2011 kon u soms nog ter plaatse een meldingsformulier inleveren.  Dat kan vanaf 1 januari niet meer!. Als u asbest wilt afvoeren bij de Milieustraat en u heeft geen meldingsformulier van de gemeente dan wordt het geweigerd!

Wat te doen? Wilt u asbest of Eternit-platen (laten) verwijderen? Doe het dan veilig, voor uzelf en uw omgeving. U  bent verplicht contact op te nemen met de gemeente vóórdat u begint met verwijderen. De gemeente beoordeelt of u kunt volstaan met het doen van een sloopmelding of dat u een omgevingsvergunning moet aanvragen. Voor vragen en informatie kunt u terecht bij het Waboloket van de gemeente. Het loket is telefonisch bereikbaar via 0517 380380 of per e-mail: waboloket@franekeradeel.nl.
Sloopmelding Als u een sloopmelding wilt doen, dan vult u het Meldingsformulier sloopvoornemen in. Dit is een pdf die u kunt uitprinten en met de hand invullen. Het formulier is ook te krijgen op het gemeentehuis. Dit formulier levert u in bij de gemeente. Als de melding volstaat, kunt u beginnen met de sloop en het verwijderen van asbest. Het formulier, met goedkeuring van de gemeente, neemt u mee bij het aanleveren van asbest bij de Milieustraat.
Het afvoeren
Asbest en Eternit-platen (NT-platen) mag u gratis inleveren op de milieustraat. Dit geldt alleen voor geschroefde asbesthoudende platen en voor asbesthoudende vloerbedekking uit een woning of bijgebouw bij een woning. De oppervlakte van het materiaal mag per kadastraal perceel ten hoogste 35 m2 bedragen. Uitsluitend particulieren mogen de genoemde materialen gratis inleveren. Vanaf 01-01-2012 mag dit dus alleen op vertoon van uw mededeling van de gemeente!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!