Auto te Water, 21 jarige Franeker komt om het leven

Tzum – Om 1:52 uur zondagmorgen werden alle hulpdiensten gealarmeerd voor een drenkeling aan de Franekerweg te Tzum. De hulpdiensten die snel ter plaatse zijn troffen daar een auto te water aan.Twee slachtoffers konden de auto zelfstandig verlaten en werden verzorgd door de ambulance medewerkers. Het derde slachtoffer zat echter nog in de auto, die op de kop in sloot lag. De Brandweer heeft dit laatste slachtoffer bevrijdt. Ambulance medewerkers hebben dit slachtoffer gereanimeerd en onder begeleiding van de MMT arts met spoed naar het MCL gebracht. Helaas heeft alle  hulp niets geholpen en is de 21 jarige Franeker overleden. De VOA heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Het slachtoffer bestuurde de auto waarin ook een plaatsgenoot en een vrouw uit Tzum zaten. Waarschijnlijk kwam hij met een rechterwiel in de berm terecht, waarna hij de macht over het stuur kwijtraakte. Het drietal sloeg over de kop en raakte te water.

De Franekerweg is uren afgesloten geweest,  in beide richtingen. Berger C. Lint heeft het voertuig afgevoerd. De weg is weer vrijgegeven.

Inzet bij dit eenzijdige ongeval was indrukwekkend: Brandweer Franeker, Duikers Harlingen, Duikers Leeuwarden, 3 Ambulances, Trauma heli, Ovdg, Ovd Brandweer noordwest, 2x VOA Politie en 5 Politie Auto’s

 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!