Automaatje: Word vrijwilliger of deelnemer

De Skûle Welzijn is in oktober in Waadhoeke gestart met ANWB AutoMaatje. Binnen Fryslân is dit een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten terugbrengen in de maatschappij.

Groot maatschappelijk probleem

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Waadhoeke toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

Waadhoeke eerste AutoMaatje in Fryslân

ANWB AutoMaatje is een samenwerking tussen gemeente Waadhoeke, de Skûle Welzijn en ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Waadhoeke.

ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en inmiddels actief in meer dan 70 gemeenten in Nederland. Waadhoeke is de eerste in Fryslân die meedoet.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Waadhoeke, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Waadhoeke (06-18422894). De medewerker van de Skûle Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend. Voor vervoer van groepen tot maximaal acht personen is er samenwerking met de Hin’ & Wer bus uit Menaam.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Waadhoeke die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met de Skûle welzijn via 06-18422894 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 -12.00 uur) of via  automaatje@deskule.nl.

Link:

http://www.anwb.nl/automaatje

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!