AVC DA1 Sexbierum in noordelijke bekerfinale

Op zaterdagmiddag 11-4 j.l. mochten de dames van AVC op bezoek in Idskenhuizen om daar tegen de dames 1 de halve finale van de noordelijke beker te spelen.

VV Idskenhuizen had duidelijk aandacht besteed aan deze halve finale en dat was te merken aan het talrijke publiek wat aan de kant stond.
met vuurwerk en muziek werden de dames op het veld verwelkomt.
de wedstrijd was er eentje tussen teams uit een 4e klasse (AVC) en een 5e klasser. op het veld werd al vrij snel duidelijk dat AVC de beter spelende ploeg was, alleen ontbrak de afronding. de dames van Idskenhuizen waren duidelijk op de counter uit met hun snelle spits in hun gelederen. AVC kreeg legio kansen maar de grootste kans werd door eigen verdediging van Idskenhuizen zelf veroorzaakt, een terugspeelbal vanaf rechts ging totaal aan de keepster voorbij maar verdween, net voor het gehele doel langs, aan de andere zijde over de achterlijn. het laatste kwartier van de eerste helft werd het spel en het weer er niet beter op, van beide partijen veel balverlies en zo werd de ruststand dan ook doelpuntloos behaald.
Na rust een op en neer gaand wedstrijdbeeld maar waar AVC duidelijk de betere uitgespeelde kansen had maar niet tot scoren wist te komen.
Eindelijk was het dan raak rond de 70e min. In de wedstrijd, de zoveelste hoekschop werd perfect in de linkerbovenhoek gekopt en de 0-1 voorsprong voor de dames uit Sexbierum was daar. Het talrijke publiek ging hierna eens goed achter hun team staan en het werd een alles of niets offensief. AVC daarentegen probeerde de tweede goal te forceren, 4 minuten voor het einde weer eens een hoekschop voor AVC, de bal werd door de verdediging van Idskenhuizen weggewerkt naar voren en met een snelle counter werd de achterhoede van AVC verschalkt, een schot van de rand van 16 meter kon niet meer gekeerd worden en zo werd het vlak voor tijd 1-1…bijna ongelooflijk….maar daar viel dan toch de gelijkmaker.
AVC wist nog twee gevaarlijke aanvallen te plaatsen maar de eindstand werd uiteindelijk 1-1, met andere woorden we konden ons gaan opmaken voor een penaltyserie.
en voor de duidelijkheid….een scenario die onwaarschijnlijk werd.
na 5 strafschoppen nog steeds een gelijke stand, dus de dames mochten om en om, uiteindelijk waren er 14 strafschoppen voor nodig om een eind te maken en de bekerfinalist bekend te maken.
Het was dan ook AVC die deze strafschoppenserie uiteindelijk won en de vele toeschouwers de mond te snoeren.

In de finale gaan de dames van AVC het opnemen tegen Drenthina DA1 wat met 2-1 te sterk was tegen Nieuw Roden DA2

De finale wordt gespeeld op zaterdag 6 juni a.s. in Steenwijk op het terrein van d’Olde Veste.

error: Bericht Beveiligd!