AVC – Franeker 0-1 *foto’s*

Zaterdag 14 april, AVC – Franeker 0-1

Vandaag kwam Franeker, de nummer 5 langs bij koploper AVC, de openingswedstrijd werd een 0-3 overwinning voor AVC in Franeker. Daarom was er vooraf goede hoop op een goede uitslag.

Over de 1e helft hoeft niet veel geschreven te worden, AVC was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Franeker, vandaag onder leiding van Renze Prins wegens de schorsing van Lykle Bleekveld, had aan één goed uitgespeelde aanval in de 31e minuut genoeg om een voorsprong van 0-1 te nemen. Deze konden zij moeiteloos vasthouden tot de rust.

Dan maar hopen op meer kansen en aanvalsdrift in de 2e helft, en wat minder “gekrimmeneer” van de Franekers, die toch wel erg gemakkelijk omvielen. Er werd wel meer richting Franeker doel gespeeld, maar voor keeper Bootsma werd het geen lastige middag. Alleen had hij geen antwoord op een harde inzet van Durk Ennema, na een prachtige actie van Folkert Bakker. Helaas voor AVC spatte deze bal op de lat en bleef de 0-1 op het bord en werd dit de eindstand.

Door het verlies van AVC en de winst van Makkum en Scharnegoutum is AVC nu koploper af en gezakt naar plaats 3. De achterstand op nr. 1 Makkum van Ton Hartman bedraagt nu 3 punten en op nr.2 Scharnegoutum 1 puntje, alleen mag Scharnegoutum nog een wedstrijd inhalen. Door het verlies van Bolsward (4e plaats) tegen Scharnegoutum heeft Franeker nu de achterstand verkleind tot 1 puntje op Bolsward.

Volgende week staat voor AVC de kraker in en tegen Scharnegoutum op het programma. Hoewel AVC thuis met 4-1 wist te winnen, was dit wel wat een vertekende uitslag. Scharnegoutum wordt door velen toch wel gezien als het best voetballende elftal van deze klasse. Hopelijk wordt voor onze mannen deze wedstrijd de ommekeer en kunnen zij het goede spel van het begin van het seizoen weer oppakken.