AVC pakt eerste periode door 4-1 winst op Scharnegoutum

Zaterdag 18 novermber 2017, AVC – Scharnegoutum ’70 4-1

Vandaag de 8e en laatste wedstrijd van de 1e periode. Bij winst kon deze veilig worden gesteld op het eigen veld tegen Scharnegoutum. De aftrap was bijna een half uur later dan de normale aanvangstijd van 14:30. Dit vanwege het feit dat het voorste grasveld onbespeelbaar was verklaard. Veroorzaakt door de heftige regenval van vanmorgen. Op het achterste kunstgrasveld kon wel worden gespeeld, maar moest eerst de wedstrijd van het 3e gespeeld worden. Dit betekende natuurlijk dat de wedstrijd niet geheel met natuurlijk licht kon worden uitgespeeld.

Na de aftrap zette AVC de tegenstanders goed onder druk en was de 1e 10 minuten de betere ploeg, dit leverde in deze periode ook de 1-0 welke werd gemaakt door Dave Hartman. AVC liet de teugels enigszins vieren en Scharnegoutum begon beter te voetballen en zette AVC zwaar onder druk. Meermaals kwamen zij voor het AVC doel, maar of het vizier stond niet scherp of zij vonden goalie Maikel Hartman, die vandaag uiterst safe was, op hun weg.

Wat er dan zo vaak gebeurt is dat aan de andere kant, en in dit geval voor AVC de goede, het doelpunt valt. Net voor rust wist Jelte Visser vrij te komen en bekwaam af te maken. AVC kon dus lekker rusten met een 2-0 voorsprong.

Al vrij snel na rust wist goudhaantje Rocco Zwart op de zijn bekende manier alleen voor de keeper op te duiken en een comfortabel lijkende 3-0 voorsprong te maken. Scharnegoutum wou zich klaarblijkelijk niet neergeven bij een nederlaag en ging er nog vol voor. Voetballend waren zij zeker niet minder dan AVC en wisten dan ook (eindelijk) te scoren en de 3-1 op het scorebord te brengen. Er volgden nog meerdere kansen en mogelijkheden, maar net als in de 1e helft was daar wederom keeper Hartman of eigen falen debet aan het niet kunnen verkleinen van de achterstand. Voor de supporters was het soms billenknijpen, maar de aansluitingsgoal voor de bezoekers bleef (gelukkig) uit.

Pinchhitter Daniël van der Veen maakte in het eind van de 2e helft zijn opwachting en schoot met scherp de 4-1 binnen. Daarmee was het zeker dat de 1e periode voor de mannen uit Sexbierum-Pietersbierum was. Achtervolger Makkum won vandaag met 5-1 van V en V ’68 en moet nog een wedstrijd inhalen tegen Arum, maar kan AVC niet meer achterhalen. Zij volgen nu als nummer 2 op 5 punten, maar kunnen dit dus nog verkleinen tot 2 als zij de inhaalwedstrijd tegen Arum winnen.
Volgende week moeten onze jongens naar Rinsumageast en het daar opnemen tegen de huidige nummer 3 VCR, waarmee het gaatje al 8 punten bedraagt. Hoewel Scharnegoutum en SC Bolsward beiden nog een wedstrijd moeten inhalen en bij winst op 7 punten kunnen komen.

Na de eerste 8 wedstrijden leidt AVC in de 4e klasse B dus keurig met 21 punten en een doelsaldo van +24. Een zeer goede start dus.

Klasse mannen, van harte met de 1e periode en succes volgende week.