AVC – SC Bolsward 4-0 *foto’s*

Vorige week begon AVC de competitie zeer goed in de 4e klasse B in en tegen Franeker. De klokkedieven werden met 0-3 aan de kant gezet. In Sexbierum moest dit een vervolg krijgen in de 1e thuiswedstrijd tegen SC Bolsward.

Het was een druilerige zaterdagmiddag, het bleef maar regenen. Uiteindelijk gold dit ook voor het aantal goals die zouden vallen. Hoewel dit er aanvankelijk niet zo uitzag. AVC kwam in de 1e helft op een 1-0 voorsprong door Pieter van der Schoot en ging hiermee ook de rust in.

Na een fraaie actie en dito doelpunt van Jelte Visser werd de voorsprong verdubbeld in het begin van de 2e helft. SC Bolsward was niet bij machte om hier iets tegen over te stellen en AVC onder druk te zetten. Jelte had zijn naam dus net als vorige week op het scorebord gekregen. Rocco Zwart wou niet achterblijven. Hij wist in Franeker 2x het net te treffen en herhaalde dit nu nogmaals. Mede door zijn snelheid wist hij de 3-0 en de uiteindelijke uitslag van 4-0 op het digitale scorebord te krijgen.

AVC moet op de ranglijst nu alleen nog VV Marrum voor zich dulden. Zij wisten ook de 1e 2 wedstrijden winnend af te sluiten en 1x meer te scoren. Komende zaterdag komen zij in Sexbierum op visite, dus een belangrijk treffen voor onze mannen.