AVC Sexbierum blijft winnen! *foto’s*

Zaterdag 2 december, AVC 1 –Arum 1

Op deze vochtige, koude zaterdag moest AVC aantreden op het eigen sportpark in Sexbierum. Wederom moest er op het achterste (kunstgras)veld worden gevoetbald. Ditmaal kwam Arum op bezoek, hoewel ze onderaan staan blijkt dit vaak een lastige tegenstander te zijn. Ze staan bekend om hun fysiek spel.

De eerste helft van de kant van AVC was er niet één om naar huis te schrijven. Nauwelijks kansen, wel een actie waarbij de scheidsrechter de bal op de stip had kunnen leggen, maar deze vond de overtreding niet zwaar genoeg om met een penalty te bestraffen. Arum speelde wel redelijk sterk. Aanvoerder Jelte Visser, die vorige week rood kreeg en nu nog een week aan de kant moet toekijken, en Durk Ennema werden zeker gemist in het spel.

Na rust werden Dave Hartman en Pieter van der Schoot ingebracht. Kreeg Arum in de 1e helft nog wel wat mogelijkheden, deze waren er in de 2e helft nagenoeg niet. AVC speelde wel iets beter dan de 1e helft en gelukkig goed genoeg om de 3 punten in Sexbierum te houden, maar het was nog niet overtuigend. De mannen kunnen zeker beter. De gelijkmakende 1-1 werd gemaakt door de beer voorin: Pieter van der Schoot. AVC werd op voorsprong gezet door wie anders dan Rocco Zwart, 2-1. Het slotakkoord was voor Johannes van der Veen en tevens de einduitslag 3-1.

Achtervolgers Makkum en Scharnegoutum maakten ook geen fouten en wonnen beiden hun wedstrijd. Bolsward liet thuis punten liggen tegen Mulier door gelijk te spelen, 1-1.

Volgende week moet AVC (27 uit 10) op bezoek bij Mulier, de ploeg van trainer René Anema in Witmarsum. Zij staan 9e met 10 uit 10. Dan maar weer de 3 punten mee zien te nemen. In deze competitieronde is ook het treffen tussen de nummer 2 Makkum( 22 uit 9) en 3 Scharnegoutum (17 uit 9).