AVC Sexbierum walst over Birdaard heen *foto’s*

Op een zeer winderig sportpark De Lytse Trije moest de koploper van de 4e Klasse B, AVC het opnemen tegen de nummer 3 Birdaard.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkend 1-minuut stilte, als eerbetoon aan de overleden Willem Hartman, die erg veel voor AVC (en Sexbierum) heeft betekend.

Zoals al vermeld waaide het erg hard en was het moeilijk voetballen met de harde wind. AVC had de wind de 1e helft mee. Birdaard kon bij tijd enwijle de bal niet eens in de wind op krijgen. Hoewel misschien niet hoogstaand voetbal was AVC toch duidelijk de betere ploeg. Wie anders dan Rocco Zwart was het die de bal tegen de touwen wist te krijgen na een mooie steekpass, en dus AVC op 1-0 voorsprong te brengen.

Na wat rommelig voetbal was het Jelte Visser die de voorsprong wist te verruimen tot 2-0, wat ook de ruststand leek te worden. Rocco Zwart dacht hier anders over. Op snelheid klopte hij de Birdaardse verdediging en wist de bal keurig achter de keeper in het doel te plaatsen in de 44e minuut.

In de pauze kon een ieder weer even op temperatuur komen en zich opmaken voor de 2e helft. Deze was nog maar amper begonnen toen zowaar Birdaard met de wind mee de 3-1 al in de 46e minuut op het scorebord wist te brengen. Gelukkig was de opleving van de bezoekers slechts van korte duur. Na een soort scrimmage in de 49e minuut wist Durk Ennema de 4-1 te maken en de eventuele hoop van Birdaard op de aansluiting de kop in te drukken.

AVC wou blijkbaar het toch al ruime doelsaldo nog meer opvijzelen, wat gebeurde door wederom Rocco Zwart 5-1 en invaller Jelmer Ykema, die ook mocht meedelen in de vreugde en de 6-1 maakte.

Hierdoor is AVC na 5 wedstrijden nog steeds ongeslagen met een positief doelsaldo van maar liefst +20 (23 voor 3 tegen). Volgende week volgt de wedstrijd tegen de nummer 2 in en tegen Makkum. Zij verloren zaterdag in Bolsward tegen SC Bolsward met 2-1 en volgen daardoor nu op 5 punten. Hopelijk levert dit weer de 3-punten op voor AVC, en met name voor onze 4 Hartmannen tegen vader Ton Hartman. Bij winst lijkt het erop dat de 1e periode na 6 wedstrijden AVC bijna niet meer kan ontgaan, hoewel hiervoor natuurlijk de 1e 8 wedstrijden tellen.