AVC – VCR 4-1 *foto’s*

Zaterdag 22 september, start van de competitie in de 4e klasse B voor AVC.

Trainer Hylke Schrale had waarschijnlijk toch even een puzzel met de opstelling, aangezien hij 4 spelers miste die in de voorbereiding/beker wel speelden. Om verschillende redenen ontbraken namelijk Dennis, Jacob, Tjibbe en Johannes Norder.

AVC kende een voortvarende start tegen de wind in. In de 15e minuut wist Pieter van der Schoot al het net te vinden na een goede voorzet vanaf de linkerkant. In minuut 19 was het andermaal raak. Na een interceptie van Johannes van der Veen rondde hij dit zelf keurig af, zodat er al van een 2-0 voorsprong kon worden genoten.

Tot rond minuut 30 was er geen vuiltje aan de lucht en was AVC duidelijk de betere ploeg. VCR begon zich fysiek, maar vooral verbaal wat meer te melden. Waardoor AVC zich meer terug liet drukken en werd afgetroefd. Veel commentaar richtte zich ten onrechte van VCR op de scheidsrechter, die naar mijn idee de wedstrijd keurig leidde.

De rust kon gelukkig toch nog met de 2-0 voorsprong worden gehaald. In de 54e minuut was daar echter toch de 2-1. Hierdoor werd het geloof van de tegenstander op de aansluiting natuurlijk groter en werd er gas bijgezet. Hoewel AVC voetballend de betere ploeg was maakten zij het ons toch nog knap lastig. Gelukkig was daar in minuut 65 Durk Ennema die AVC op een veilig lijkende 3-1 wist te brengen.

Het viel VCR te prijzen dat ze zich toch nog niet bij verlies wenste neer te leggen en het nog probeerde. Voor AVC was er nog aanvoerder Jelte Visser die in de blessuretijd de eindstand bepaalde op 4-1. Al met al dus een behoorlijke start, namelijk een mooie overwinning.

Veel succes komende week tegen uit tegen Birdaard.