AVC verslaat ook Marrum: 4-2 *foto’s*

AVC1-Marrum1 4-2

Zaterdag 7 oktober, in Sexbierum verwelkomt AVC de mede koploper Marrum op een zeer winderige en natte speeldag. Iets wat het spel van beide kanten niet ten goede kwam.

AVC was het 1e deel van de 2e helft wel wat meer te vinden op de helft van de tegenstanders, maar echte kansen leverde dit niet op. In de 36e minuut de 1e goede aanval van Marrum, welke netjes werd afgerond en dus 0-1 voor Marrum. Net voor rust was er nog een mogelijkheid voor AVC, maar de bal belandde op de lat. Na het fluitsignaal voor de rust werd de box opgezocht met een kleine achterstand.

In de pauze werd van boven besloten om nog meer water naar beneden te laten vallen, was het in de 1e helft nog wel eens droog. In de 2e helft werd er geen droog draadje meer overgehouden door de spelers en supporters. Dit deerde de boys van AVC echter niet. Onze rots in de branding Dennis Hartman zocht het strafschopgebied van de tegenstanders op tijdens een corner. Hij wist met een prachtige kopbal de bal in het net te doen belanden. Een prachtige opsteker en gelijkmaker in het begin van de 2e helft en dus de 1-1. Alles lag weer open.

Nadat er even geen scores vielen, was er wat gebakkelei voor het doel van Marrum. Onze mannen vonden het wel genoeg geweest en dat Marrum wel over de knie gelegd kon worden. In slechts 4 tot 5 minuten wisten zij maar liefst 3x te scoren, in minuut 62-66.

Wederom uit een corner, wist Johannes Van Der Veen met een fraaie kopbal de 2-1 op het scorebord te brengen. 2 minuten later was daar Durk Ennema die vanaf rand strafschopgebied met een bekeken schot de 3-1 maakte. En als laatste was daar Rocco Zwart (nu 3 wedstrijden op rij scorend) die zeer kalm bleef en beheerst de 4-1 binnen werkt. Waardoor de wedstrijd eigenlijk ook gespeeld was.

In eigen strafschopgebied kreeg helaas een AVC-er de bal ongelukkig op de hand wat Marrum een penalty en de 4-2 opleverde. Echter was voor Marrum de tijd te kort om het AVC nog moeilijk te maken.

Een keurige overwinning dus en hierdoor als enige ploeg met 3 winstpartijen bovenaan. Makkum volgt nu op 2 punten. Volgende week uit naar Beetgum, maar zien of er verder kan worden gegaan met winnen, succes.