Beetgum 1 – AVC Sexbierum 1 0-6 *foto’s*

Vandaag stond de uitwedstrijd in en tegen Beetgum op het programma. Benieuwd of de voortreffelijke ingezette reeks kon worden voortgezet, de 3 voorgaande wedstrijden werden allen gewonnen.

De net als AVC in 1949 opgerichte thuisclub kon geen partij bieden aan onze mannen uit de Bjirmen. Johannes Van Der Veen maakte de openingstreffer. Rocco Zwart wist vervolgens de voorsprong te verdubbelen tot 0-2, waarna Pieter van der Schoot de 0-3 maakte. Om het bakkie thee nog beter te laten smaken verruimde Rocco Zwart de voorsprong voor rust nog tot 0-4. Heerlijk rusten dus.

De 2e helft dachten de AVC-ers er iets te gemakkelijk over, maar wisten er toch voor te zorgen dat er geen tegendoelpunten vielen. De voorsprong werd zelfs nog verhoogd door aanvoerder Jelte Visser, 0-5. Het slotakkoord was wederom voor Rocco Zwart met zijn 3e doelpunt deze wedstrijd, daarmee besliste hij de einduitslag op maar liefst 0-6. Hierdoor scorend in alle competitiewedstrijden tot dusver.

Met 17 gemaakte doelpunten ligt het gemiddeld aantal doelpunten voor AVC boven 4 per wedstrijd, geen slecht resultaat. Daarnaast maar 2 hoeven te incasseren dan kun je zeggen dat de competitiestart voortreffelijk is.

Nr. 3 Birdaard volgt AVC op 5 punten en komt over 2 weken op bezoek in Sexbierum (volgende week eerst nog oefenwedstrijd tegen Heeg). Alleen Makkum (nr.2) van de ons welbekende trainer Ton Hartman is, naast AVC, nog ongeslagen. Zij hebben echter 1x gelijkgespeeld en volgen AVC daardoor op 2 punten. Over 3 weken moet AVC aantreden in en tegen Makkum. Dus voor de 1e periodetitel over de eerste 8 speelrondes zijn deze eerstkomende competitiewedstrijden van cruciaal belang.

Succes de komende wedstrijden, en kom ze aanmoedigen.