Bingo met een boodschap: gratis theater in De Rank

Een gratis theatervoorstelling over een relevant onderwerp: op zaterdag 17 en zondag 18 september wordt in De Rank in Franeker de voorstelling Bingo! opgevoerd. Reserveren is wel nodig en kan via www.pas.frl.

Tijdens Bingo! mag iedereen meedoen aan het bekende gezelschapsspel. De enthousiaste bingodame Tine, gespeeld door Tamara Schoppert, kaart ondertussen op humoristische, eerlijke en mogelijk herkenbare wijze problemen aan die zich kunnen voordoen bij senioren.

Voorbeelden hiervan zijn verborgen armoede en eenzaamheid. Het is de reden dat Tine en haar moeder elkaar de laatste jaren niet meer zien. Pas na het overlijden van haar moeder, ontdekt Tine de vele problemen die zich ‘achter de voordeur’ afspeelden.

,,De bingomolen is een mooi symbool. Letterlijk en figuurlijk. De ballen die daarin rond husselen, niet zeker zijn van je kansen en toch de boel draaiende houden”, verklaart Tamara de gekozen vorm. ,,En aan de hand van elk nummer kun je wel een verhaal vertellen.”

Maar het is zeker niet alleen kommer en kwel in de voorstelling. ,,Die gaat over een serieus onderwerp, maar we gaan ook met z’n allen een vrolijk spel spelen. We houden de sfeer erin”, belooft de actrice. Ze is blij met de speellocaties en de gratis toegang. ,,Je kunt gemakkelijk mensen meenemen. Het maakt niet uit of je alleen of bijvoorbeeld met z’n vijven komt.”

Bingo! is een initiatief van de stichting Platform Armoede en Schulden (PAS) Fryslân en wordt ook op meerdere plekken in de gemeente Leeuwarden en in Harlingen opgevoerd. PAS hoopt op een zo breed mogelijk publiek om zo bewustwording en herkenbaarheid te creëren. Mede daarom zijn de voorstellingen gratis toegankelijk.

Nieuwsgierig? Of gewoon zin in een leuke, maar ook interessante avond of middag uit? Reserveer dan snel via www.pas.frl. De voorstellingen op zaterdag beginnen om 15.00 en 19.30 uur, op zondag is zijn de aanvangstijden 10.30 en 14.00 uur. Op de website staat het complete speelschema.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!