Binnenstadsmanager Franeker begonnen

Olaf Busch is vanaf 16 november de binnenstadsmanager van Franeker. Hiermee is een nieuwe stap gezet om Franeker als koopcentrum in de regio te versterken. Gemeente en ondernemers willen Franeker aantrekkelijker maken voor het winkelend publiek. En het voor ondernemers aantrekkelijker maken zich in de stad te vestigen. De binnenstadsmanager zet hierin de lijnen uit, is aanspreekpunt en brengt alle betrokken partijen samen. Busch was al met succes binnenstadsmanager voor Dokkum. 

Franeker heeft kansen

“Franeker heeft absoluut kansen om een sterkere positie te verwerven in de snel veranderende retailwereld. Franeker is een levendige, historische stad die het hart van bezoekers kan veroveren.”, aldus Busch. “We kunnen een vliegende start maken. Er ligt een goede en actuele binnenstadsvisie. Ook is er met het ondernemersfonds een breed draagvlak voor het organiseren van activiteiten en promotie. En de raad heeft in 2015 een Economisch Actieplan vastgesteld. Mijn aanstelling maakt hier deel van uit.”

Speerpunten: Vastgoed, Verwent en Verleidt

Het plan van aanpak van Busch bestaat uit drie speerpunten: Franeker Vastgoed, Franeker Verwent en Franeker Verleidt. Franeker Vastgoed staat voor het bestrijden van leegstand en het versterken van de routing. Franeker Verwent staat voor een gastvrij onthaal in de stad. En Franeker Verleidt richt zich op de promotie en ontwikkeling van activiteiten die prikkelen om de stad te bezoeken. Onderdelen in het plan zijn branding van de stad, een ondernemersenquête en een stadsschouw. Onder leiding van de binnenstadsmanager gaat een werkgroep van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de gemeente het plan uitvoeren.

Aanstelling voor twee jaar

Olaf Busch is voor twee jaar aangesteld als binnenstadsmanager. Tot begin 2015 was hij binnenstadsmanager in Dokkum. De samenwerking in Dokkum heeft goede resultaten opgeleverd. Deze zomer is geconstateerd dat de leegstand in de binnenstad van Dokkum is gehalveerd.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!