Dinsdag 23 augustus presenteerde Detsje Holtrop van Zorgbureau Stabiel haar tweede boek Tovertijd aan familie, vrienden en bekenden. De boekpresentatie vond plaats in kantoorverzamelgebouw De Metro te Franeker, waar het zorgbureau sinds augustus gevestigd is, en trok veel belangstellenden. De muzikale omlijsting was in handen van zanger/gitarist Tjeerd Abma, zoon van Holtrop.

Detsje Holtrop (1954) groeide op in de Zuidwesthoek van Friesland in een middelgroot gezin in de jaren zestig. Na haar middelbare schoolperiode werkte ze als groepsleidster in de gehandicaptenzorg. Later koos ze voor een opleiding in de sociale dienstverlening, een werksoort die ze ruim achttien jaar trouw bleef. Inmiddels werkt ze al weer geruime tijd als zelfstandig hulpverlener. Sinds 2010 profileert ze zich daarnaast als schrijfster.

In haar roman Tovertijd, waarbij ze haar eigen leven deels als inspiratiebron heeft gebruikt, beschrijft ze een jonge vrouw op haar weg naar volwassenheid in een veranderende maatschappij. De tijd waarin ze keuzes maakte die bij haar pasten en ook bevochten moesten worden. Het was onbekend terrein. Holtrop: “Terugblikken in liefde, geeft aan het heden meer licht.”

Jitske Kingma van Uitgeverij Elikser was in haar speech lovend over de kwaliteit van het boek. “Holtrop heeft het talent om als schrijfster het onzichtbare te verwoorden, wat gevoeld wordt maar vaak niet benoemd kan worden.”

Tovertijd is te bestellen bij Uitgeverij Elikser via de webshop. Uiteraard is het boek ook verkrijgbaar c.q. te bestellen bij iedere (internet)boekhandel: ISBN:9789089548849 prijs: € 16,50. In 2010 verscheen Holtrop’s eerste boek Tussenkind waarin ze het verhaal vertelt van een meisje dat opgroeide in de decennia na de Tweede Wereldoorlog, jaren waarin de verzuiling van geloofs- en levensbeschouwingen nog in volle gang was.

Naast de boekpresentatie op de zeer zonnige middag konden de aanwezigen tevens de nieuwe werkplek in kantoorverzamelgebouw De Metro bekijken. Holtrop ontving veel positieve reacties op zowel de locatie als deze vervolgstap in haar bestaan als zelfstandig hulpverlener, met Zorgbureau Stabiel. Al met al een heel feestelijke en geslaagde middag.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!