Boete voor niet opruimen hondenpoep

Franeker – De gemeente Franekeradeel houdt vanaf 2 september 2013 een handhavingsactie op het niet opruimen van hondenpoep. Uit de jaarlijkse wijkschouwen blijkt dat hondenpoep een enorme ergernis is voor inwoners van

Franekeradeel. In de gemeente geldt een opruimplicht van hondenpoep voor hondeneigenaren. Ondanks dat de regels gecommuniceerd worden en er door de gehele gemeente hondenpoepbakken geplaatst zijn, is er nog altijd sprake van overlast. Daarom wordt een strenge en directe manier van handhaven toegepast, namelijk een bekeuring als de hondenpoep niet direct wordt opgeruimd.

Gratis ‘Poepgrijper’

Vanaf 2 september kunnen hondenbezitters een gratis poepgrijper bij het gemeentehuis ophalen. Er zijn honderd exemplaren beschikbaar en op=op. Met de poepgrijper kunnen hondenbezitters gemakkelijk de poep oppakken en weggooien in één van de hondenbakken of in de eigen grijze container. In de wijken en dorpen van Franekeradeel zijn bijna honderd hondenpoepbakken met dispensers geplaatst. Deze  afvalbakken zijn herkenbaar  aan de blauwe kleur en het plaatje van een hond. De bakken hebben een klepje tegen stankoverlast. In de dispensers zitten hondenpoepzakjes, die gebruikt kunnen worden bij het opruimen van de hondenpoep.  De bakken zijn zoveel mogelijk geplaatst langs routes door de woonwijken die veel worden gebruikt als loop- en uitlaatroute.  Zo maakt de gemeente het opruimen van de hondenpoep zo gemakkelijk mogelijk.

Hondenpoep is zeer onhygiënisch

Hondenpoep trekt vuil aan, het stinkt, is onhygiënisch en geeft  een vieze aanblik. Het kan bij kinderen zelfs ziektes veroorzaken. Mensen met een rolstoel lopen het risico dat de poep aan hun handen komt. Je moet er niet aan denken, maar het gebeurt. Vandaar een boete voor het niet opruimen van hondenpoep.

 

bron: Gemeente Franekeradeel

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!