Bouwbedrijf van Marrum Franeker ontwikkelt mede ‘Regisseurshuis’

woning3Franeker – Bouwbedrijven Van Marrum, Franeker, Bouwbedrijf Swart, Oostermeer en Bouwbedrijf Postma, Hantum hebben samen met architect Dorenbos een huis ontwikkeld met de recessie als vertrekpunt. Het huis is een meergezinswoning die zijn bewoners moet helpen minder afhankelijk te zijn van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals in de economie en de zorg.  

Recessie

Ontwikkelingen als duurder wordende ouderenzorg, duurder wordende kinderopvang en het feit dat het steeds moeilijker wordt om een hypotheek te verkrijgen, liggen ten grondslag aan de ontwikkeling van het nieuwe woningtype. De laatste jaren zagen de initiatiefnemers de vraag naar meergezinswonen toenemen. Bijzondere locaties als een pakhuis, boerderij of Stins worden steeds vaker verbouwd tot een woning voor twee of meer gezinnen. Vaak gaat het om grootouders die bij hun kinderen en kleinkinderen gaan wonen. Het gemak van samen wonen en financiële voordelen zijn hun drijfveren. Deze nieuwe leefstijl is door de initiatiefnemers vertaald in een nieuwbouwwoning.

Minder afhankelijk

Het nieuwe woningtype heeft de naam ‘Regisseurshuis’ meegekregen, omdat het huis zijn bewoners helpt de regie over hun leven in eigen hand te houden. Doordat de bewoners onder één dak wonen, kunnen ze elkaar gemakkelijk een handje helpen. ‘Grootouders passen op hun kleinkinderen waardoor beide ouders carrière kunnen maken. Wanneer zij later zelf hulp nodig hebben, kunnen de kinderen hun goede zorg teruggeven. Daardoor kunnen ze langer thuis blijven wonen.’, aldus de initiatiefnemers.

De financiële afhankelijkheid wordt verminderd door de financiële en fiscale voordelen die liggen in de gezamenlijke financiering. Daarnaast kan er bespaard worden door praktische zaken zoals een tweede auto, caravan, of krantenabonnement met elkaar te delen.

De bewoners van het Regisseurshuis bepalen zelf welke ruimtes gezamenlijk zijn en waar privacy gewenst is. De lay-out van de woning kan aangepast worden voor mensen met een handicap of iemand die en bedrijf aan huis wil vestigen. De eerste Regisseurshuizen worden binnenkort gebouwd. Voor meer informatie www.regisseurshuis.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!