Brandweer Franeker zoekt nieuwe collega’s

Wat zou jij willen weten over werken bij de vrijwillige brandweer? Op 11 april hebben omwonenden van de kazerne tijdens een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden de kans om al hun vragen te stellen. Wat moet ik doen om vrijwillige brandweer te worden? Hoeveel tijd kost dit? Wat kan ik allemaal doen bij de vrijwillige brandweer? Wat zijn de gevolgen voor mijn werkgever? Vragen waar we graag met je over in gesprek gaan.

De vrijwillige brandweer is op zoek naar nieuwe collega’s in Franeker en heeft daarom op dinsdag 11 april 2017 om 19:30 uur een informatieavond in de Brandweerkazerne aan de Burgemeester J. Dijkstraweg 13 in Franeker. Wij nodigen dan graag alle omwonenden uit die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden of meer informatie wil over de vrijwillige brandweer.

Brandweer Fryslân heeft in het woongebied rondom de brandweerkazerne van Franeker ongeveer 2700 uitnodigen verstuurd aan inwoners tussen de 18 en 40 jaar. In de toegezonden enveloppen zit een flyer met informatie en een antwoordkaart. Door de antwoordkaart op te sturen kun je aangeven of je 11 april aanwezig bent bij de informatieavond. Na de informatieavond is de gelegenheid om aan te geven of je belangstelling hebt om onze nieuwe collega te worden. De ploeg van post Franeker gaat dan graag met je in gesprek.

Brandweervrijwilligers kunnen zelf het beste uitleggen wat er zo bijzonder is aan werken bij de brandweer:

Wij houden de omgeving 24/7 veilig!

Frank Hoekstra, 29 jaar:

‘‘Wisselende werktijden en vrijwilliger bij de brandweer geen goede combi? Zeker wel! Zodra ik in Franeker ben, meld ik me aan en ben ik direct inzetbaar! Door een flexibel dagrooster is het goed te combineren met mijn werk als vrachtwagenchauffeur. Zo houden we de omgeving 24/7 veilig!’’

Had ik dit maar 10 jaar eerder gedaan!

Dirk van Marrum, 45 jaar:

‘‘Tuurlijk moet je in het begin wat extra tijd vrijmaken om de opleiding te voltooien, maar als je eenmaal echt bent begonnen en je opleiding hebt afgerond valt dat ook reuze mee. Buiten de daadwerkelijke alarmeringen oefen je één keer in de week. Deze avond ben je met het vak bezig, ontmoet je collega’s van je post en regio en natuurlijk is er tijd voor ontspanning. Samen een ander kunnen helpen geeft een goed gevoel . En dat wordt nog beter als je achteraf de waardering krijgt van de betrokkenen…”

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!