(scenario) Zaterdagmorgen om 8.10 uur werd de Franeker brandweerwedstrijdploeg gealarmeerd voor een assistentie bij een middelbrand bij Zwembad “de Klomp” in Wommels. Hier was bij werkzaamheden brand ontstaan in de technische ruimte, deze brand was overgeslagen naar het dak en brandweer Wommels kon deze klus niet alleen af.

De Franeker blusploeg diende eerst de waterwinning voor de TS van Wommels te verzorgen, vervolgens werden ze ingezet met ademlucht om een verkenning te doen in een kleedruimte van het zwembad. Terwijl men hiermee bezig was kwam er van de achterzijde van het terrein een medewerker van het zwembad aangerend welke de Franekers er op wees dat er achter op het terrein een man met zijn benen bekneld zat onder een afgevallen lading van een tractor.

Het bleek dat men op het zwembadterrein een podium op wilde bouwen en bij het vervoer begon de lading te schuiven en kwam op de benen van de onfortuinlijke medewerker terecht.

Na de nodige veiligheidsmaatregelen te hebben genomen en met de assistentie van een ambulanceteam werd dit slachtoffer bevrijd. Al met al een pittige klus welke de mannen binnen 45 minuten moesten klaren. Het team bestond uit Arent ter Weeme (bevelvoerder), Douwe Krook (Pompbediende), Niels Grijpma (nr. 1), Frank Hoekstra (nr. 2), GertJan Overeem (nr. 3) en Rudie Hoekstra (nr. 4).

Franeker werd uiteindelijk 4de en viel daardoor net buiten de prijzen, er deden negen brandweerkorpsen mee, 7 uit Friesland en 2 uit Groningen

Ido Grovenstein maakte de foto’s

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!