foto ter illustratie

Op zondagmiddag 16 juli houdt fanfare Constantia uit Menaam haar laatste concert voor de zomer op een bijzondere plek: in de nachttuin achter The Friezinn in Westhoek. Na afloop is er een BBQ. De muziek die gespeeld wordt heeft als thema: ’n Amerikaan op ’t Bildt, naar de bekende Bildtse revu uit de jaren ’90 van de vorige eeuw.

Amerikaans- ‘Bildts concert

In 1990 was de revu ‘n Amerikaan op ’t Bildt een enorm succes. Het stuk werd maar liefst vijftien keer te zien en trok zo’n 5.000 toeschouwers: ongeveer de helft van alle Bilkerts. De liedjes zoals ‘Ouwe-Dyk wat bist feranderd’ en ‘Tussen Fliet en Swarte Haan’ werden klassiekers.

Het concert van Constantia is geïnspireerd op de revu, een mix van Amerikaanse en Bildtse muziek! Twee liedjes uit de revu worden gezongen door Pieter Dijkstra. Hij is de zoon van oud-Menamer Timen Dijkstra, schrijver van ’n Amerikaan op ’t Bildt. Het is voor dirigent Paul van Gils het laatste concert met Constantia. Na de zomer staat dirigent Andries Kramer voor het fanfarekorps.

Praktisch 

Het publiek is welkom om 15:30 uur en krijgen dan een gratis lokaal alcoholvrij drankje. Om 16:00 start het concert duurt 45 minuten, daarna is er de BBQ. Aanmelden is nodig en dat kan via de site van Waddenherberg The Friezinn: www.thefriezinn.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!