Café Nuts een spiksplinternieuw café in Franeker

Franeker “Een nutsbedrijf is een bedrijf dat opereert in een sector die beschouwd wordt zijnde van openbaar nut omdat het producten of diensten levert die in het algemeen belang zijn”. Aan het einde van de achttiende eeuw zijn talloze nutsbedrijven opgericht ter bevordering van het welzijn van individu en gemeenschap. Met die insteek is de afgelopen weken druk verbouwd om het Nutsgebouw aan het Sint Martiniplantsoen te transformeren tot een spiksplinternieuw café. Het monumentale pand uit 1828 gaat voortaan door het leven als Café Nuts, en opent op donderdag 27 oktober haar deuren.
 
Tijdens de verbouwing moest natuurlijk rekening gehouden worden met de monumentale waarde van het pand. Zo is er aan de buitenkant van het oude gebouw nauwelijks iets gedaan om de uitstraling zo authentiek mogelijk te houden. Van binnen is het een mengeling van oud en nieuw, het hoge plafond met de halfronde ramen in de gevel samen met de moderne kleuren en meubilair.
 
De afgelopen jaren is het gebouw voor veel uiteenlopende dingen gebruikt, natuurlijk in eerste instantie als gebouw voor de energievoorziening, maar later onder meer ook als oefenruimte voor Advendo Franeker en als houtbewerkingslokaal. En nu kun je in Café Nuts dus terecht voor een hapje en een drankje, voor gezelligheid en voor leuke muziek. De sfeer die neergezet wordt is ontspannen, ongedwongen en een klein beetje nuts…
 
Café Nuts is open voor haar gasten op donderdag, vrijdag en zaterdag en op de overige dagen is het café beschikbaar voor bedrijven en particulieren voor bedrijfsuitjes, bruiloften en andere gelegenheden.
informatie en meer foto’s vind je op http://cafenuts.nl/
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!