Cheung Kwong Franeker met stip in top 10

Franeker – Het Beste Chinese Restaurant van Nederland 2011 is donderdagmiddag 8 december bekendgemaakt. In de Asian Horecavizier Top 88 van 2011 staat restaurant Jade Villa uit Maarssen op nummer een. Met een enorme stip op nummer 8 is  Chinees-Indisch Restaurant Cheung Kwong uit Franeker terechtgekomen.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de befaamde lijst van de 88 beste traditionele Chinese restaurants van Nederland bekend. Vorig jaar werden vele honderden Chinese restaurants bezocht en beoordeeld door keurmeesters, dit jaar heeft tevens de consument mogen beoordelen. De bezoekers konden hun waardering uitdrukken in cijfers voor Eten, Service, Ambiance en Prijs. Van alle consumenten beoordelingen zijn de beste 88 nogmaals beoordeeld door keurmeesters om de uiteindelijke lijst samen te stellen.

Deze jaarlijks terugkerende lijst van de 88 beste Chinese restaurants van Nederland is een initiatief van de horecavakbladen HorecaVizier, Asian HorecaVizier en Dinnersite. De organisatie heeft gekozen voor een Top 88, omdat het getal 88 een Chinese oorsprong heeft, zo staat 88 binnen de Chinese cultuur symbool voor ‘geluk en blijdschap’ en ‘fortuin of welvaart’. Het cijfer 8 wordt gezien als een groot geluksgetal, en 88 als het grootste geluksgetal.

Het is niet de eerste keer dat Cheung Kwong op de lijst voorkomt, leert een bezoek aan de website van het restaurant.  ,,Het bekende restaurant aan de grachtengordel in Franeker mocht plaats nemen op de 90e plek. Een hele prestatie ervan uitgaande het feit dat er minimaal 2.500 chinese restaurants in Nederland zijn”, is hier nog te lezen. Inmiddels kan dit danig naar omhoog worden bijgesteld.

Verder is er onder meer te lezen: ,,Wat betekent deze nominatie voor jullie?” Tai Pan: ,,Natuurlijk vind ik het fantastisch dat ons restaurant genomineerd is. Toch blijf ik er als ondernemer vrij nuchter onder. Het is voor mij als horeca ondernemer belangrijker dat iedere gast tevreden mijn zaak verlaat dan als restaurant zijnde in een top 100 te staan. Hiermee bedoel ik te zeggen dat ik en mijn team gewoon met beide voeten op de grond blijven staan, die nuchtere kijk op dingen hoort bij ons”, aldus de geboren en getogen Fries.

Bij de samenstelling van de nieuwe top hebben de klanten ook een vinger in de pap gehad. De gehele top 88 is te zien op: www.chineestop88.nl/top88/

bron:Franeker Courant

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!