Cheung Kwong in Franeker behoort tot de 5 beste Chinese restaurants van Nederland

Voor een restaurant is een Michelinster de hoogst haalbare erkenning. Voor Chinese restaurants is dat een plaats in de Top 88 van ‘Beste Chinees in Nederland’. Cheung Kwong in Franeker, dat al jaren een stevige positie in de bovenste regionen van de lijst inneemt, is deze week uitgeroepen tot de nummer 5 van beste Chinese restaurants in Nederland.

Nederland kent drieduizend Chinese restaurants. Op grond van sfeer, prijs-kwaliteit en service brengt het vakblad Asian Horecavizier deze drieduizend restaurants jaarlijks terug tot een shortlist van de beste achtentachtig. Deze Top 88 helpt gasten bij het maken van de juiste keuze. De uiteindelijke ranking wordt gedaan op basis van het aantal unieke stemmen.

Cheung Kwong uit Franeker is dit jaar het enige Chinese restaurant in Friesland dat een plaats in de top 10 heeft weten te veroveren. ‘Om hardop te mogen zeggen dat Cheung Kwong tot de vijf beste Chinese restaurants van Nederland behoort, maakt me ongelofelijk trots’, zegt eigenaar Tai Pan Yau. ‘Naar de Chinees gaan, wordt nog té vaak gezien als snel, gemakkelijk en wel oké. Voor 2014 wilde ik in alles een upgrade. Een upgrade waardoor een avondje Chinees écht een avondje uit wordt; een beleving’.

Cheung Kwong verbouwde en investeerde in keukenapparatuur en personeel. Social media werd een vast gegeven en thema-avonden werden georganiseerd. ‘De markt vraagt om verandering en mijn team speelt daar goed op in’, vervolgt Yau. En nu? Waar in de Top 88 staat Cheung Kwong in 2015? ‘Op nummer 1’, zegt Yau zonder aarzeling. ‘2015 wordt namelijk hét jaar waarin Cheung Kwong perfectioneert, intensiveert, innoveert én… ‘ En? ‘… en triomfeert’, besluit Yau met een welgemeende knipoog.

cheung kwong1 cheung kwong2

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!