Dames en Heren Sexbierum spelen gelijk *foto’s*

Witmarsum, zaterdag 9 december, AVC – Mulier

Vandaag werd er door AVC afgetrapt in Witmarsum voor de laatste wedstrijd voor de winterstop, maar liefst 2 maanden geen competitievoetbal voor het 1e. Voor de supporters die weer ruimschoots aanwezig waren was het ook een beproeving; koud, nat en winderig.

De start was voor AVC, Mulier werd aardig onder druk gezet, maar 100% kansen leverde dit niet op. Na een minuut of 5 leek de storm van de Sexbierummers wat geluwd en kon Mulier onder luide aanvoering van trainer René Anema het doel van keeper Maikel Hartman steeds meer onder vuur nemen. In de 15e minuut resulteerde dit dan ook in de 1-0 voorsprong. In de 20e minuut was er nog een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, maar gelukkig wisten zij deze niet te verzilveren.

AVC kwam zo nu en dan wel onder de druk vandaan en richting het doel van keeper Melis Bergsma, welke een aantal keer reddend moest optreden. Echt in de problemen kwam Mulier nog niet. Vlak voor de rust werd Pieter van der Schoot nog ingebracht ter vervanging van Dion Groen, die het veld met een hoofdwond moest verlaten. In de laatste minuut van de 1e helft mocht AVC niet klagen dat Mulier het vizier niet helemaal op scherp had staan en niet op een 2-0 voorsprong wist te komen.

Na een 1-0 ruststand weer het veld op, de lichten moesten alweer worden aan gedaan. Gelukkig voor de supporters was de wind gaan liggen enwas het een stuk aangenamer. De rust en inbreng van Pieter had AVC klaarblijkelijk goed gedaan. Er werd volop gestreden en meer op de helft van Mulier gespeeld. Johannes Norder wist over links een aantal keer fraai door te komen, maar een doelpunt leverde dit helaas nog niet op. Tot de 77e minuut toen Folkert Bakker, deze wedstrijd verder niet opvallend aanwezig, toch wel prachtig de aansluitende treffer wist te maken. Over en weer waren er nog wat mogelijkheden, maar geen uitgesproken kansen. Achterin wist Alwin Bierema zijn plekje weer meer dan goed schoon te maken. Net alsof hij al jaren meedraait. Mike Faber op rechts is ook al een zekerheidje, gecombineerd met de werklust en het inzicht van Johannes Norder werd het gemis van Dennis Hartman goed opgevangen. In de middenlinie werden Jelte Visser (laatste wedstrijd schorsing) en de geblesseerde Durk Ennema (hopelijk weer inzetbaar na de winterstop)duidelijk wel gemist.

De winterstop maar goed zien door te komen en wellicht nog een beter niveau zien te halen wat wel degelijk mogelijk is. Hoewel er zeker niet te klagen valt over de resultaten voor de winterstop. Na precies de helft (11) van het aantal wedstrijden gespeeld te hebben zijn er maar liefst 28 punten gehaald (1x verlies, 1x gelijk en maar liefst 9 winstpartijen). Hiermee dan ook de terechte leider in de tussenstand. Aangezien Makkum (nr. 2) thuis verloor van Scharnegoutum (nr. 3) met 1-2 zelfs nog een puntje uitgelopen.

Succes maar weer in de volgende wedstrijd.

Sexbierum, zaterdag 9 december

Onze meiden van AVC MO17-1 ontvingen de meiden uit Sneek van LSC1890 MO17-1. Voor de koukleumende toeschouwers viel er gelukkig aan beide kanten te juichen, zodat de handen en voeten iets konden worden opgewarmd.

In de 1e helft wist LSC1890 op een 0-1 voorsprong te komen. Marjolein Vlietstra wist dit weer ongedaan te maken en de 1-1 te scoren. Vervolgens kwamen de tegenstanders weer aan de leiding, 1-2. Sigrid Post had hier geen vrede mee en bracht hierna de 2-2 op het scorebord. Welk tevens de ruststand werd.

Na rust ging het spel wat op en neer. Sigrid wist goed door te komen enwerd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Zij kreeg dan ook terecht een penalty toegewezen door scheidsrechter Jelte Visser. Deze werd keurig door haar benut en dus eindelijk de voorsprong voor AVC, 3-2. Helaas wist LSC1890 net voor het eind er toch nog een gelijkspel uit te slepen, 3-3.