Foto ter illustratie

Dames Jupiter houden de punten thuis

Zondag 6 maart stond voor de dames van HV Jupiter ‘76 eindelijk na 5 weken weer eens een (thuis)wedstrijd op het programma  en wel tegen SSV Sporting. De uitwedstrijd was geëindigd in een gelijkspel en de dames moesten laten zien voor eigen publiek dat ze de puntjes thuis konden houden.

Na het beginsignaal was het SSV die het eerste doelpunt scoorde. Maar na een prima pass van Marie-jetske Lettinga maakte Marije Bijlsma vanaf de cirkel de 1-1. Marie-jetske maakte met een mooie passeerbeweging zelf de 2-2 en de derde Franeker treffer kwam op naam van Rymke Prins die een snelle break met Iris v/d Veen goed afrondde. De hoekspeelster van SSV was weer gevaarlijk zoals zij bij de uitwedstrijd ook was. Hierdoor kon SSV de voorsprong pakken: 3-5. Maar Iris en Maaike Osinga knalden beide een vrije bal in het net en zorgden ervoor dat de stand na een kwartier spelen weer gelijkgetrokken werd: 5-5. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, want het verschil bleef steeds 1 of 2 punten. Marie-jetske en Nynke de Jager via een snelle break zorgden voor 7-7. Met twee scores van Iris in de laatste twee minuten gingen de dames rusten met een nipte voorsprong: 9-8.

Coach Maarten Jansen verwachtte dat de 2e helft zwaar zou worden. Meer schuiven en praten in de dekking en aanvallend een bewegende 1e lijn was het advies.

Na rust werd er binnen twee minuten door beide ploegen gescoord, Marie-jetske deed dat voor Jupiter. Daarna werd er bijna een kwartier niet gescoord. Jupiter had de dekking goed dicht, met als betrouwbare sluitpost keepster Sandra Hofstra. Echt teamwerk, maar aanvallend ging de bal er niet in. Men was dan toch vaak net wat te gehaast. Eigenlijk beslisten de dames in twee minuten tijd de wedstrijd, want nadat SSV de 10-10 had gemaakt scoorde Maaike een mooi doelpunt in de lange hoek. Direct daarna scoorden Elise v/d Haring en Marie-jetske binnen de minuut, beiden met een mooie break nadat zij zelf de bal hadden onderschept. Zo was het verschil zomaar 3 punten en dat gaf wat meer lucht. Toen Maaike met nog 7 minuten op de klok er 14-10 van maakte, mocht het niet meer mis gaan voor de dames en dat ging het dan ook niet. SSV kon in de resterende tijd nog 1x scoren, waarna Marion Offringa vlak voor het eindsignaal met een bekeken schot vanuit de loop het laatste doelpunt maakte en zo werd de eindstand 15-11.

Zo konden de dames na een zwaarbevochten wedstrijd weer twee punten aan hun totaal toevoegen en dat stemde tot tevredenheid bij het team en coach. Volgende week zondag hebben de dames een uitwedstrijd en tegen HVS.